Κέντρο Λογοθεραπείας και Μαθησιακής Παρέμβασης: Οκτώ χρόνια δίπλα στα παιδιά και τους γονείς!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015 08:05 Κέντρο Λογοθεραπείας και Μαθησιακής Παρέμβασης: Οκτώ χρόνια δίπλα στα παιδιά και τους γονείς!

Μια νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και για τους γονείς τους. Συχνά όμως συνοδεύεται και από άγχος για την απόδοσή τους στη διάρκεια της χρονιάς.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας και Μαθησιακής Παρέμβασης, που λειτουργεί από το 2007 στην πόλη μας, έχει σταθεί σύμμαχος και αρωγός στο πλευρό των παιδιών και των γονιών τους όλα αυτά τα χρόνια για κάθε προβληματισμό και ανησυχία τους σε σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία αλλά γενικότερα  με την ανάπτυξη  των παιδιών.

Παράλληλα, ενημερώνει και κατευθύνει τους γονείς σε κάθε βήμα τους.

 Μέλημα μας είναι να καλύψουμε διαγνωστικά και θεραπευτικά τις ανάγκες κάθε ατόμου με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδιαιτερότητες και για αυτό το λόγο ακολουθείται  εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα, το οποίο καταρτίζεται μετά από προσεκτική αξιολόγηση της φύσης του προβλήματος.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός θεραπευτικού πλαισίου με άρτια επιστημονική βάση για την κάλυψη των όποιων θεραπευτικών απαιτήσεων, το οποίο είναι παράλληλα φιλικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες παιδιών και γονέων.

Για να το πετύχουμε αυτό δημιουργήσαμε ένα χώρο συνεργασίας διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων για την διάγνωση και την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σ’ όλα τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού

Το Κέντρο μας ουσιαστικά αποτελεί ένα σύγχρονο Κέντρο Πρόληψης, Διάγνωσης, Θεραπείας και Αποκατάστασης. Είναι στελεχωμένο από ειδικούς επιστήμονες, απόφοιτους ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής  αγωγής.

Η διεπιστημονική του ομάδα  αποτελείται από Παιδοψυχίατρο, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ψυχολόγο, Παιδοψυχολόγο-Οικογενειακό σύμβουλο και  Ειδικό παιδαγωγό.

Στο Κέντρο παρέχονται υπηρεσίες: 
 
•  Παιδοψυχιατρικής Εκτίμησης
 
Αγωγής Δυσλεξίας - Μαθησιακών Δυσκολιών : αξιολόγηση και αποκατάσταση δυσλεξίας, δυσορθογραφίας, δυσαριθμησίας
 
Λογοθεραπείας : αξιολόγηση και θεραπεία προβλημάτων λόγου και ομιλίας

Εργοθεραπείας : αξιολόγηση και θεραπευτική παρέμβαση που στοχεύει στην επίτευξη των δεξιοτήτων όπως προβλέπει η τυπική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων       ( κινητική ανάπτυξη , κοινωνικοποίηση, παιχνίδι )

Ειδικής Διαπαιδαγώγησης : Υπερκινητικότητα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή – Αυτισμός, Σύνδρομο Asperger, Ψυχοκινητική καθυστέρηση, Αναπτυξιακά σύνδρομα

Αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών παιδιών  και εφήβων.
 
Πρώιμη παρέμβαση : διαπίστωση του βαθμού σχολικής ετοιμότητας και προετοιμασία των παιδιών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ώστε να φτάσουν σ’ ένα αποδεκτό επίπεδο μαθησιακής ετοιμότητας πριν την εισαγωγή τους στο οργανωμένο εκπαιδευτικό σύστημα του δημοτικού σχολείου.
 
Συναισθηματικής στήριξης οικογένειας και συμβουλευτικής γονέων (ατομικές και ομαδικές συναντήσεις).

Συμβουλευτικής ζευγαριών

Ψυχοθεραπείας (ατομικής, ομαδικής και οικογενειακής)

•  Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Φοιτητές αντίστοιχων σχολών.

 

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε στο  Κέντρο γίνονται δεκτές από όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με αποτέλεσμα οι γονείς να εξασφαλίζουν την χρηματική αποζημίωση που δικαιούνται για τα παιδιά τους.

Είμαστε δίπλα σας για να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σας γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρέμβουμε στην δυσκολία, και να χτίσουμε πάνω στις δεξιότητες και ικανότητες του παιδιού σας. Έτσι, θα υπερνικήσουμε τυχόν  δυσκολίες και θα ενισχύσουμε το δυναμικό του παιδιού σας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη, που μας δείχνετε!!

ΤΣΙΚΕΡΔΗ ΑΝΤΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ MsC
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΟΓΟΠΕΔΙΚΟΣ  MsC

ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ 37 (3Ος ΌΡΟΦΟΣ)
ΤΗΛ.2231046036
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση