Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η γιορτή του Αθλητισμού στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 15:43 Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η γιορτή του Αθλητισμού στα σχολεία

Ενδεικτικές δράσεις και δραστηριότητες…

Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, θα γιορτάσουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022.

Στόχος, η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, με αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Επισημαίνεται ότι:

- σε περίπτωση αδυναμίας εορτασμού του σχολικού αθλητισμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η διοργάνωση δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ημέρα,

- κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων τηρούνται απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα

Α. Ενδεικτικές αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες:

✓ Δρόμος Υγείας: περπάτημα ή τρέξιμο για 2022 μέτρα.

✓ «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με τη συμπερίληψη κάποιου περιβαλλοντικού στοιχείου (π.χ. εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και αξιοποίησή τους για σωματική άσκηση και παιχνίδι ή συνδυασμός μιας περιβαλλοντικής δράσης με κάποια αθλητική δραστηριότητα που επιλέγουν οι μαθητές/μαθήτριες).

✓ Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός σύντομου σχεδίου εργασίας (πρότζεκτ) όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιουργούν και παίζουν το δικό τους κινητικό παιχνίδι, εφαρμόζοντας τους ανάλογους κανονισμούς.

✓ Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων ή/και αγώνων σκυταλοδρομίας, δημιουργώντας διαδρομές με εμπόδια.

✓ Επιλογή ενός αθλήματος και προσαρμογή των κανόνων από τους μαθητές.

✓ Επιλογή παραδοσιακών παιχνιδιών από ευρωπαϊκή ή/και άλλη χώρα.

✓ Διδασκαλία ενός παιχνιδιού ή ενός χορού από τους/τις μαθητές/μαθήτριες στους δασκάλους/καθηγητές τους για να παίξουν/χορέψουν όλοι μαζί.

✓ Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο του σχολείου.

✓ Επίσκεψη σε αθλητικά κέντρα ή άλλους ασφαλείς χώρους άθλησης.

✓ Οργάνωση κοινών αθλητικών δράσεων σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή ανταλλαγή βέλτιστων αθλητικών πρακτικών/δραστηριοτήτων με άλλες σχολικές μονάδες της χώρας μας ή/και του εξωτερικού.

✓ Πρόσκληση διακεκριμένων αθλητών για την παρουσίαση αθλημάτων ή/και συζήτηση, ανταλλαγή σκέψεων και βράβευση τυχόν νικητών/νικητριών μαθητών/μαθητριών σε Πανελλήνιους ή/και Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες (π.χ. 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα κ.α.).

✓ Πρόσκληση Ιατρού για ανοιχτή συζήτηση και θεματικό κέντρο «Η σχέση Υγείας και Αθλητισμού», ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος.

✓ Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένους Φορείς.

✓ Αποτύπωση του τρόπου εορτασμού της Ημέρας του Αθλητισμού σε γραπτό κείμενο ή άλλο κείμενο επικοινωνίας και δημιουργία συλλογικού τόμου (π.χ. ηλεκτρονικό βιβλίο ή/και δημιουργία PPT) – Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, δημοσίευση στη σχολική εφημερίδα ή/και ανταλλαγή κειμένων με άλλες σχολικές μονάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση