Τι λέει ο Θύμιος Καραΐσκος για τη διακοπή των εργασιών της γέφυρας στο Παλιούρι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 15:37 Τι λέει ο Θύμιος Καραΐσκος για τη διακοπή των εργασιών της γέφυρας στο Παλιούρι

Διαβάστε το δελτίο τύπου από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθιώτιδας σχετικά με τις εργασίες στη γέφυρα στο Παλιούρι.

«Με αντιπροσωπεία κατοίκων, εκπροσώπων φορέων αλλά και το Δήμαρχο της Μακρακώμης κύριο Ευθύμιο Παπαευθυμίου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα σε σχέση με την εξέλιξη των εργασιών στη γέφυρα στο Παλιούρι .

 Οι εκπρόσωποι της περιοχής κατέθεσαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη του έργου, ενώ ο κύριος Καραΐσκος από την πλευρά του προσδιόρισε ένα προς ένα όλα τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε τόσο στις εγγραφές όσο και στις προφορικές επικοινωνίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στελέχη των οποίων αναμένονται την Τετάρτη στην περιοχή .

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κύριος Καραΐσκος χορήγησε όλα τα αντίγραφα των εγγράφων που διαχρονικά έχουν εκδοθεί και σημείωσε πως οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας έχουν εξαντλήσει όλα τα θέματα, ωστόσο όμως είναι υποχρεωμένες να σταματήσουν τις εργασίες και να αναμένουν τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου πολιτισμού για να καταθέσουν τη δική του γνωμοδότηση .

Προσδιόρισε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος δρόμος δηλώνοντας, πως οι πόρτες της Περιφέρειας είναι ανοιχτές για να εξετάσουν κάθε ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση η οποία θα μπορούσε να διευκολύνει άμεσα τους κατοίκους .

Τόσο η αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής όπως επίσης και η δημοτική αρχή του Δήμου της Μακρακώμης συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντησή τους μετά το πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών και οπωσδήποτε μετά την Τετάρτη και πάντα σε συνάρτηση με τις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών .

Για το συγκεκριμένο θέμα να σημειώσουμε, ότι από την Παρασκευή με επείγον σήμα η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες μετά από καταγγελία που δέχτηκε πράγμα το οποίο η περιφέρεια έκανε .

Με επιστολή της την Παρασκευή η Περιφέρεια προς τη συγκεκριμένη υπηρεσία, της ζήτησε να επισπεύσει την αυτοψία και την έκδοση πορίσματος, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή . Έτσι προσδιορίστηκε η επίσκεψη των ειδικών του υπουργείου πολιτισμού την Τετάρτη.»

Διαβάστε επίσης:

Γέφυρα 150 ετών για παλιοσίδερα. Κρίμα...

Μια αναγκαία απάντηση στα σχόλια σχετικά με την τύχη της Γέφυρας στο Καστρί

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση