Σήμερα θα μάθουμε ποια Αστυνομικά Τμήματα πάνε για λουκέτο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 08:12 Σήμερα θα μάθουμε ποια Αστυνομικά Τμήματα πάνε για λουκέτο

Από τη Λαμία σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Στερεά Ελλάδα.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 12:00΄ το μεσημέρι στην αίθουσα της οδού Λεωνίδου στη Λαμία, όπου πέρα από τις αστυνομικές αρχές, έχουν κληθεί Δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων, απ΄όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Αναγνωστάκης θα παρουσιάσει  το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών για όλους τους νομούς της Στερεάς.

Η διαδικασία αυτή, που αποτελεί και δέσμευση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης και της ενημέρωσης των πολιτών, αποσκοπεί στην πλήρη ενημέρωση όλων των τοπικών φορέων για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρήσεις και προτάσεις που ενδεχομένως υποβληθούν κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιηθούν στην τελική κατάρτιση των προτεινόμενων Σχεδίων.

Ωστόσο η πολίτικη και φυσική ηγεσία έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των Α.Τ. σε όλη τη χώρα και φυσικά στη Στερεά Ελλάδα.

Ο στόχος είναι να παραμείνει ένα Αστυνομικό Τμήμα στην έδρα κάθε Καλλικρατικού Δήμου.

Αυτό σημαίνει ότι κλείνει το Α.Τ. Υπάτης, το Α.Τ. Μώλου και το Α.Τ. Μακρακώμης ή Σπερχειάδας, ενώ κλείνουν και άλλα αστυνομικά τμήματα φαντάσματα που υπολειτουργούν, όπως αυτό της Μαλεσίνας.

«Πληρώνουμε ενοίκια σε αστυνομικά τμήματα για να καίει μια λάμπα και γυρίζουμε να δούμε αν μας έχουν κλέψει τίποτα από μέσα...», είπε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης στον Υπουργό, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει άμεσα...

«Θέλω τους αστυνομικούς στο δρόμο και όχι μέσα στα γραφεία. Μην τους κρύβεται μέσα...», είπε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης απευθυνόμενος στους αξιωματικούς της Φθιώτιδας.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση