Βέττας σε Σταϊκούρα: "Η πολιτική δεν είναι μονομαχία στο El Paso"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 08:15 Βέττας σε Σταϊκούρα: "Η πολιτική δεν είναι μονομαχία στο El Paso"

Ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Δημήτρης Βέττας "σήκωσε το γάντι" και απαντά στην πρόσφατη δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων στο νομό.

Διαβάστε τη δήλωση του κ. Βέττα.

«Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη δήλωση του σχετικά με την πορεία των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων στον νομό μας σκοπίμως αποκρύπτει την πραγματικότητα δημιουργώντας μια θολή εικόνα.

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μια και καλή τα πράγματα.

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 έχει ενταχθεί το έργο «Ανέγερση Νέου Σταδίου Λαμίας στη θέση “Καμαρίτσα”» με συνολικό προϋπολογισμό 934.890 ευρώ και με 300.000 ευρώ ως πίστωση για το 4ο τρίμηνο.

Από που προκύπτουν οι «φόβοι» του κου Σταϊκούρα πως θα χαθεί το έργο μετά και την τελευταία πίστωση;

Ισχυρίζεται ο κος Σταϊκούρας πως δεν υπάρχουν πληρωμές μέσα στο 2015, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες πιστωσεις. Οφείλω να επισημάνω πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε τις πιστώσεις, αλλά επίσης οφείλω να επισημάνω πως για να υπάρξουν πληρωμές πρέπει να υπάρξουν και εργασίες και παραστατικά.

Πάμε τώρα στην «Στέγαστρο-φιλολογία».

Το στέγαστρο του ΔΑΚ-Λαμίας δεν εντάχθηκε στο ΠΔΕ του 2015, γιατί η εξαγγελία και η ένταξή του στο ΠΔΕ του 2014( η οποία έγινε προς ενημέρωση όλων παραμονή Χριστουγέννων του 2014, πιθανολογώ για λόγους προεκλογικούς αλλά και εντυπωσιασμού) δεν σήμαινε ότι εξασφάλιζε και την κατασκευή του.

Για να προχωρήσει ένα έργο και να ακολουθηθεί η διαδικασία χρειάζεται να εκπονηθεί προγραμματική σύμβαση, η οποία θα συνυπογραφεί με τους εμπλεκομένους φορείς, κάτι που στην περίπτωση αυτή δεν έγινε.

Ακόμα κι αν αποτέλεσε δηλαδή, μια πρώτη εγγραφή στο τροποποιημένο ΠΔΕ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει το αίτημα, καθώς δεν υπήρχε προγραμματική σύμβαση.

40 ολόκληρα χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  δεν μπόρεσαν να αποδώσουν στην κοινωνία της Φθιώτιδας μια σωστή και ολοκληρωμένη αθλητική υποδομή.

Αυτό που θα έπρεπε να κοιτάξουν οι συνάδελφοι της ΝΔ ήταν να μην κάνουν τα στραβά μάτια όταν συνάδελφος τους Βουλευτής και ταυτόχρονα Υπουργός Αθλητισμού «κουβάλαγε» το 70% του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αθλητισμού στον νομό του, κάπου στην Πελοπόννησο.

Αυτά θα έπρεπε να κάνουν κι όχι να εγκαλούν την κυβέρνηση του Συριζα, η οποία προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη το δημοσιονομικό και όχι μόνο χάος που μας κληροδότησε ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός.

Η προσπάθεια του κου Σταϊκούρα να μοιραστούμε σε βουλευτές οι οποίοι είναι «ευαίσθητοι» και ενδιαφέρονται για τις αθλητικές υποδομές του Νομού μας και σε εκείνους που αδιαφορούν γι’ αυτές τουλάχιστον είναι αφελής.

Η ευθύνη για αυτό της ΝΔ διαχρονικά και δυστυχώς και για τον κ. Σταϊκούρα είναι μεγάλη.

Το κάλεσμα του κ. Σταϊκούρα σε δημόσιο διάλογο θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και ουσιαστικότερα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο και έφεραν την κοινωνία σ’ αυτήν την κρίση που όλοι βιώνουμε και να μην προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκανε μέσα σε μερικούς μήνες αυτά που έπρεπε να έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη Φθιώτιδα τόσα χρόνια που ήταν στην εξουσία.

Η πολιτική δεν είναι μονομαχία στο El Paso αλλά στάση ευθύνης, η οποία κρίνεται με αποτελέσματα σε βάθος χρόνου κι αν η ΝΔ κριθεί από τα αποτελέσματα στην βελτίωση των αθλητικών υποδομών στον νομό Φθιώτιδας τότε μένει μετεξεταστέα».

Υ.Γ.  Ο δημόσιος διάλογος που προτείνει ο κος Σταϊκούρας έχει ενδιαφέρον.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση