"Δικαιωνόμαστε για τον Ασωπό" δηλώνει ο Μπακογιάννης μετά την απόφαση του ΣτΕ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 08:10 "Δικαιωνόμαστε για τον Ασωπό" δηλώνει ο Μπακογιάννης μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η μεγάλη πρόκληση για τον Περιφερειάρχη Στερεάς ακούει στο όνομα Ασωπός. «Το στοίχημα είναι ο Ασωπός από μέγα πρόβλημα να μετατραπεί σε πηγή ανάπτυξης...», είχε πει πρόσφατα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Χθες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία πρέπει να διακοπεί η λειτουργία βιομηχανιών που μολύνουν τον Ασωπό (διαβάστε σχετικά)

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Στερεάς δήλωσε:

«Η απόφαση του ΣτΕ για τον Ασωπό, με βάση ότι ακούσαμε στα ΜΜΕ για το περιεχόμενό της, επιβεβαιώνει το πρόβλημα και την αδράνεια του κεντρικού κράτους στην αντιμετώπισή του και δείχνει το δρόμο για όλους. Κυρίως όμως, δικαιώνει την επιλογή και την πρωτοβουλία μας  για τη συνολική αντιμετώπισή του, με στόχο τον εντοπισμό των εστιών της ρύπανσης, την περιβαλλοντική  εξυγίανση της περιοχής, την χωροταξική πολεοδομική οργάνωση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης, τη διαρκή παρακολούθηση των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και τη συνεχή παρακολούθηση των περιβαλλοντικών επιβαρύνσεων με την δημιουργία του παρατηρητηρίου περιβάλλοντος. Ας αναλάβουμε όλοι επιτέλους τις ευθύνες μας για το παρελθόν και κυρίως για το μέλλον».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση