Η διάλυση του ΣΔΟΕ και η έλλειψη προσωπικού κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των εφοριακών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 17:20 Η διάλυση του ΣΔΟΕ και η έλλειψη προσωπικού κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των εφοριακών

Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στους εργαζόμενους των οικονομικών υπηρεσιών του νομού για την επικείμενη διάλυση του ΣΔΟΕ και την μετακίνηση του προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες που αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο 3ο μνημόνιο.

Το θέμα της κατάργησης του ΣΔΟΕ κυριάρχησε και στη χθεσινή γενική συνέλευση του Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Φθιώτιδας -Ευρυτανίας -Φωκίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία με την παρουσία για πρώτη φορά στα χρονικά γενικών συνελεύσεων του κλάδου σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Οικονομικών, έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών και η διάλυση του ΣΔΟΕ.

Στην ομιλία της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση που επικρατεί στις εφορίες με την έλλειψη προσωπικού, τον όγκο των υποθέσεων και τις απειλές που δέχονται από πολίτες που δεν τους αρέσουν τα αποτελέσματα των οικονομικών ελέγχων.

Στην γενική συνέλευση των Εφοριακών οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν τη στοχοποίηση των ελεγκτών των ΔΟΥ από οικονομικά συμφέροντα που δεν θέλουν να γίνονται οικονομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής τονίζοντας ότι επιδίωξη της Ομοσπονδίας είναι η νομοθετική θωράκιση του ακαταδίωκτου των εργαζομένων στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Το πρόβλημα υποστελέχωσης των ΔΟΥ, το φόρτο εργασίας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ,  έθεσε με επιτακτικό τρόπο στη γενική συνέλευση των Εφοριακών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Γιώργος Κοτρώνης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση