Aπατεώνες στη Λαμία: Παίζουν με τον πόνο των ηλικιωμένων που αγωνιούν για τα παιδιά τους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 17:21 Aπατεώνες στη Λαμία: Παίζουν με τον πόνο των ηλικιωμένων που αγωνιούν για τα παιδιά τους

Δυο κρούσματα μέσα σε μια μέρα στη Λαμία - Μια ηλικιωμένη έδωσε χρήματα στους απατεώνες, η δεύτερη γυναίκα γλίτωσε από τύχη την τελευταια στιγμή - Πως παίζουν με τον πόνο και την αγωνία των θυμάτων τους.

Φανταστείτε τι σοκ παθαίνει κάποια ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα, όταν εκεί που κάθεται στο σπίτι μόνη της, χτυπάει ξαφνικά το τηλέφωνο να της συστήνεται καποιος ως γιατρός και να ακούει ότι το παιδί της τραυματίστηκε σε τροχαιο, ότι κινδυνεύει να χάσει το πόδι του και ότι πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Την ίδια στιγμή ν΄ ακούει από το βάθος μια φωνή, που να μοιάζει με αυτή της κόρης της, να λέει κλαίγοντας ότι «κινδυνεύει το πόδι μου, κανε ότι μπορείς....».

Κάπως έτσι στήνουν το σκηνικό οι θρασύτατοι απατεώνες σε βάρος των θυμάτων τους και στέλνουν εκείνη την ώρα στο σπίτι έναν συνεργό τους να πάρει ότι χρήματα μπορεί να δώσει εκείνη την ώρα η σοκαρισμένη μητέρα για να σώσει το παιδί της.

Χθες μια 77χρονη Λαμιώτισσα, που διαμένει στο κέντρο της πόλης, έδωσε 200€ στους απατεώνες, ενώ μια άλλη γυναίκα βγήκε με τα χρήματα στο χέρι (1500€ ), για να τα δώσει στον απατεώνα, αλλά ευτυχώς έπεσε πάνω στον κουμπάρο της και της είπε να πάνε μαζί στο νοσοκομείο να δουν τι συμβαίνει και έτσι τελευταια στιγμή γλίτωσε το "δάγκωμα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απατεώνες είναι πολύ πειστικοί σε αυτά που λένε και σκαρφίζονται απίθανα πράγματα για να κρατήσουν στο τηλέφωνο τις μητέρες που αγωνιούν, μεχρι να φτάσει ο συνεργός τους στο σπίτι για να πάρει τα λεφτά, ώστε να μη βρει χρόνο η ηλικιωμένη να πάρει τηλέφωνο το παιδί της ή κάποιον άλλο συγγενή.

Για παράδειγμα όταν ένα από τα θύματα, που της είχαν πει ότι είχε τραυματιστεί η κόρη της, ζήτησε να τηλεφωνήσει στο γιό της, οι απατεώνες της είπαν ότι ο γιος της είναι ήδη στο νοσοκομείο και δίνει αίμα για την αδελφή του που θα μπει στο χειρουργείο.

Σημαντικό: Ενημερώστε γονείς και ηλικιωμένους συγγενείς να είναι υποψιασμένοι και να μην εμπιστεύονται άγνωστους είτε τους πλησιάσουν, είτε τους τηλεφωνήσουν, για οποιοδήποτε λόγο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση