Τι καιρό θα κάνει το επόμενο τριήμερο στη Φθιώτιδα και την υπόλοιπη Ελλάδα...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 08:20 Τι καιρό θα κάνει το επόμενο τριήμερο στη Φθιώτιδα και την υπόλοιπη Ελλάδα...

Βροχές για σήμερα από το απόγευμα και μετά - "Μαλακώνει" το Παρασκευο - Σαββατοκύριακο...

Με τοπικές βροχές στα δυτικά θα ξεκινήσει η Πέμπτη, οι οποίες από το μεσημέρι και έπειτα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ο καιρός εκεί θα είναι καλός. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο και πιθανόν τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση 5-7 μποφόρ στα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο, ενώ δε θα λείψουν οι τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά οι οποίες όμως θα είναι ασθενείς.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά, αρκετές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έμφαση στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του συνεργάτη μας Κώστα Λούτα για το επόμενο τριήμερο:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Χαλάει ο καιρός στον νομό από το μεσημέρι της Πέμπτης με βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Το τριήμερο πάντως αν και θα διατηρηθεί η συννεφιά, ο καιρός θα μαλακώσει αρκετά λόγω της στροφής των ανέμων σε νοτιάδες που θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία κατά 5-6 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και έπειτα που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-12 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί που γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς.

Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς ανέμους από ανατολικές διευθύνσεις. Την Κυριακή υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί από 8-16 βαθμούς.

Ο καιρός στην Ελλάδα
Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και κυρίως στο Ιόνιο καθώς και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν Ν-ΝΑ 4-6 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
 
Την Παρασκευή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν στα δυτικά και νότια καταιγίδες κατά τις πρωινές ώρες. Σταδιακά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
 
Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στην νοτιοανατολική χώρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 3-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο.
 
Την Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ΝΑ 4-5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν Α-ΒΑ 4-5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση