Ο Σταϊκούρας για την ίδρυση δομής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 17:56 Ο Σταϊκούρας για την ίδρυση δομής  έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας στη Φθιώτιδα

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την ίδρυση δομής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας με έδρα τη Λαμία.

«Ο δυνητικός ρόλος της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας στην ανάπτυξη της χώρας και των Περιφερειών της είναι θεωρητικά και εμπειρικά πλήρως τεκμηριωμένος.

Με αυτό το δεδομένο, το Μάιο του 2014, λάβαμε την πρωτοβουλία και συγκροτήσαμε Επιτροπή από διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς και Ερευνητές καταγόμενους από τη Φθιώτιδα, για την εκπόνηση στρατηγικής ένταξης της Λαμίας στον εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.

Από τότε έως σήμερα, υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Χρήστου Βασιλάκου, με την Επιτροπή.

Αισθάνομαι το χρέος να τους ευχαριστήσω θερμά.

Παράλληλα, με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, προσεγγίσαμε δημιουργικά όλες τις πτυχές του θέματος, μεταξύ των οποίων και τις δημοσιονομικές.

Σήμερα, μετά την πολύμηνη προσπάθεια, έχουμε θετική έκβαση για τη χώρα και τη Λαμία.

Η Λαμία εντάσσεται οργανικά, διά Νόμου πλέον, στον εθνικό χάρτη Έρευνας και Καινοτομίας.

Ειδικότερα, θα αποτελεί εφεξής την έδρα του «Δικτύου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

Ενός Δικτύου, το οποίο από κοινού με το «Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», με έδρα το Βόλο, θα συγκροτούν το «Κέντρο Έρευνας και Επιχειρηματικής Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας».

Η προσπάθεια συνεχίζεται με την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος, διά του οποίου θα προωθηθεί η συμμετοχή της Λαμίας στο πεδίο της Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση