Αστυνομικό τμήμα με...αντιαρματικά για το «Αλκατράζ» του Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014 22:22 Αστυνομικό τμήμα με...αντιαρματικά για το «Αλκατράζ» του Δομοκού

Αστυνομικό τμήμα υψίστης ασφαλείας με μοναδική αρμοδιότητα να φρουρεί τις φυλακές Δομοκού - Το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το σχετικό προεδρικό διάταγμα.

Το αστυνομικό τμήμα θα είναι εξοπλισμένο με αντιαρματικά όπλα, θα ελέγχει οτιδήποτε -εμψυχο ή άψυχο- εισέρχεται ή εξέρχεται στις φυλακές, θα είναι επιφορτισμένο με την εξωτερική και την περιμετρική φρούρηση καθώς και την φρούρηση του τμήματος μεταξύ της περιμέτρου του κτιρίου της φυλακής και της περίφραξης ασφαλείας. 

Η λειτουργία του ειδικού αστυνομικού τμήματος θα κοστίσει για την διετία 2014-2016 με 2.017.000 ευρώ, ενώ θα διοικείται από αστυνομικό υποδιευθυντή ή αστυνόμο Α΄.

Συν τοις άλλοις, το ειδικό αστυνομικό τμήμα θα έχει την ευθύνη για  την μεταγωγή  και φρούρηση κρατουμένων, την φρούρηση των νοσηλευομένων κρατουμένων σε νοσοκομεία, την μεταγωγή κρατουμένων σε δικαστήρια, ανακριτές και γιατρούς, τις έρευνες στους χώρους της φυλακής, τον μακροσκοπικό έλεγχο φορτίων τροφοδοσίας και προμηθειών, κ.λπ.

Στους αστυνομικούς θα χορηγηθούν όπλα και οπλικά συστήματα αποτροπής εναέριας προσβολής, αντιαρματικά όπλα, χημικά μέσα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, σύστημα οπτικής παρατήρησης, αστυνομικοί σκύλοι και γενικά ότι όπλα, εφόδια και μέσα απαιτούνται για την πλήρη επίγεια, υπόγεια και εναέρια προστασία των φυλακών υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση