Θρήνος για τον γιατρό και καθηγητή του ΤΕΙ Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 08:03 Θρήνος για τον γιατρό και καθηγητή του ΤΕΙ Λαμίας

Έφυγε, ανήμερα τα Χριστούγεννα, σε ηλικία 63 ετών ο ιατρός και καθηγητής στο Νοσηλευτικό Τμήμα του ΤΕΙ Στερεάς, Λάζαρος Τσούσκας. Η κηδεία του έγινε το πρωί του Σαββάτου στην Άνω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

Εξαιρετικός επιστήμονας, καταπληκτικός άνθρωπος. Από το 1990, για 25 ολόκληρα χρόνια, δίδαξε στο ΤΕΙ Λαμίας, βάζοντας τη δική σφραγίδα στη Νοσηλευτική με τις έρευνες, τα συγγράμματά του, τις εργασίες και τη διδασκαλία του.

Πάρα την άνιση μάχη, που έδινε με την αρρώστια του, μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν όρθιος και δίδασκε στην αίθουσα χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Πριν από 15 ημέρες περίπου κατέρρευσε μέσα στην αίθουσα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου διακομίσθηκε εσπευσμένα τον υποδέχθηκαν οι φοιτήτριές του, όπου έκαναν την πρακτική τους.

Όλες του οι εργασίες, είχαν σχέση με την ογκολογία και τις διάφορες μορφές καρκίνου, λόγω της ειδικότητάς του. Η τελευταία εργασία που είχε αναθέσει στους φοιτητές του, είχε σχέση με διάφορες πτυχές του καρκίνου, όπως χημειοθεραπείες, καρκινικός πόνος κλπ. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει.

Ο Λάζαρος Τσούσκας έχει γράψει 6 επιστημονικά βιβλία, ενώ έχει συγγράψει και δημοσιεύσει 136 επιστημονικές εργασίες.

Δείτε περισσότερα για το έργο του εξαιρετικού επιστήμονα Λάζαρου Τσούσκα εδώ , καθως επίσης και στην ιστοσελίδα litsouskas.nos.teiste.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση