Νίκος Ντίτσας: "Τα πήγαμε καλά το 2014. Τους ευχαριστώ όλους"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 15:29 Νίκος Ντίτσας: "Τα πήγαμε καλά το 2014. Τους ευχαριστώ όλους"

Θετικός ο απολογισμός της Αντιπυρικής περιόδου του 2014.

Μειώθηκαν σημαντικά τη χρονιά που πέρασε οι πυρκαγιές και οι καμένες εκτάσεις στη Στερεά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής που παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση χθες το πρωί στο  νέο Διοικητήριο στη Βιομηχανική Περιοχή.

Τα στοιχεία για το 2014 και ειδικά για το διάστημα από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου παρουσίασε ο Διοικητής των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχος, Νικόλαος Ντίτσας.

Ο κ. Ντίτσας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της δράσης του Πυροσβεστικού Σώματος και στην ομιλία του  μετέφερε τα συγχαρητήρια του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και της Πολιτικής ηγεσίας εκφρασμένα από τον ίδιο τον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με τον Διοικητή  «η περιοχή ευθύνης τους είναι μία από τις δυσκολότερες στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά τους αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία».

Στην ομιλία του ο κ. Ντίτσας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει κι όλους τους συνεργαζόμενους φορείς υποσχόμενος ανάλογη αντιμετώπιση συμβάντων και κατά τη χειμερινή περίοδο όπου και πάλι η Πυροσβεστική καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Τα εύσημα στο Πυροσβεστικό Σώμα και τις ευχαριστίες της για την άψογη – όπως τη χαρακτήρισε –  συνεργασία τους, απέδωσε και η Υπεύθυνη της
Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Στερεάς, Αθανασία Ζωβοΐλη που παραβρέθηκε στην παρουσίαση.

Η κ. Ζωβοΐλη ευχήθηκε να κυλήσει το ίδιο επιτυχημένα και η χειμερινή περίοδος μέσα από την αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων
φορέων.

Τα ειδικά στοιχεία με τα συμβάντα του 2014 παρουσίασε η Πυραγός Ιωάννα Γιάννη. Σύμφωνα με αυτά οι πυρκαγιές μειώθηκαν στις 500 από 587 το περασμένο Καλοκαίρι, ενώ η Πυροσβεστική επενέβη επίσης σε ακόμη 281 αστικά συμβάντα (484 συνολικά από τις αρχές του έτους).

42.911 ήταν τα στρέμματα που κάηκαν φέτος έναντι 50.412 το 2013(μείωση σχεδόν 15%) και από αυτά μόλις τα 266 αφορούσαν δάση.

Τα παραπάνω στοιχεία αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφθεί κανείς ότι φέτος οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν από ανθρώπινο χέρι ακόμη και από
αμέλεια ήταν πάρα πολλές με ποσοστό που αγγίζει το 80% όταν το 10% έτσι κι αλλιώς ήταν δύσκολο να προσδιορισθεί πως ξεκίνησε!

Γενικά τη φετινή περίοδο οι μοναδικές πυρκαγιές που απασχόλησαν πραγματικά ήταν, αυτές του Μαρτίνου και της Νότιας Εύβοιας, καθώς και τρεις πυρκαγιές στη Βοιωτία, ενώ όλες οι άλλες έκαψαν κάτω από 100 στρέμματα και ελέγχθηκαν σε 3 με 6 ώρες, ενώ στη χειρότερη περίπτωση εντός 24 ωρών.

Πολύτιμη στήριξη στα αποτελέσματα της Αντιπυρικής περιόδου  πρόσφεραν τα pzl που επιχείρησαν σε 51 περιπτώσεις και απέδειξαν πόσο ορθή ήταν η απόφαση να παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος ο Διευθυντής Δασών Δημήτρης Γώγουλος,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αρβανίτης, ο Αντισυνταγματάρχης Ζήσης Μόκας και οι διοικητές της ΠΥ Λαμίας, Πύραρχος, Θρασύβουλος Ζαγγογιάννης, της 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος, Ανδρέας Μωράτης και της ΒΙ.ΠΕ., Αντιπύραρχος, Αντώνης Μίχας.

Δείτε τι είπε ο Αρχιπύραρχος, Νίκος Ντίτσας στο LamiaReport:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση