Τα είπαν και με τον Σταϊκούρα οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016 13:22 Τα είπαν και με τον Σταϊκούρα οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό

Μετά τη συνάντηση με τον Απόστολο Καραναστάση οι μηχανικοί συναντήθηκαν και με τον Χρήστο Σταϊκούρα, για το καυτό θέμα του ασφαλιστικού.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου του ΤΕΕ Αν. Στερεάς.

«Η  Διοικούσα  Επιτροπή του  Τ.Ε.Ε.  Ανατολικής  Στερεάς σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της για την ανάγκη  απόσυρσης της πρότασης Νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, συναντήθηκε στα γραφεία του Τμήματος την Κυριακή 17/01 με τον βουλευτή Φθιώτιδος  της Ν.Δ. κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος και η Διοικούσα Επιτροπή ενημέρωσαν τον κ. Σταϊκούρα για τα επιμέρους προβλήματα που δημιουργούνται σε περίπτωση που ψηφιστεί η πρόταση αυτή και για την άποψη του Τμήματος ότι το σχέδιο της κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό οδηγεί στον αφανισμό τους μηχανικούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες. Ζήτησε παράλληλα την συνδρομή του ίδιου αλλά και του κόμματος  της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να αποσυρθεί η εν λόγω πρόταση νόμου και να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος στη σωστή του βάση.

Από την πλευρά του ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η επιστροφή της οικονομίας σε ύφεση, η διατήρηση υψηλών ποσοστών ανεργίας και η αύξηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αποτελούν πρόσθετους περιορισμούς στη λύση του προβλήματος. Λύση όμως δεν μπορεί να είναι η αύξηση εισφορών. Αυτές, παρά τη μείωση που έγινε το 2014, είναι από τις υψηλότερες μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Μια τέτοια ρύθμιση θα αυξήσει την εισφοροδιαφυγή, θα έχει δυσμενείς συνέπειες στην απασχόληση και θα επιβαρύνει το ασφαλιστικό ζήτημα.   

Εν τω μεταξύ σε ρυθμούς προετοιμασίας για την μετάβαση τους στην Αθήνα βρίσκονται οι μηχανικοί  του Τμήματος προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση όλων των επιστημονικών φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/01/2016 και ώρα 11:30 στα Προπύλαια στην Αθήνα».   

                                                                                                

Προσαρμοσμένη αναζήτηση