Νέο κύμα χιονιά αύριο στη Φθιώτιδα - Που θα χιονίσει!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 16:18 Νέο κύμα χιονιά αύριο στη Φθιώτιδα - Που θα χιονίσει!

Από τις 2:00΄ τα ξημερώματα και μετά θα πέσουν χιόνια και σε πεδινές περιοχές, καθώς επίσης και το πρωί της Τετάρτης - Προσοχή στον παγετό.

Στις 7:30 σήμερα το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -4 στη Λαμία. Αύριο το πρωί  θα πέσει πολύ χιόνι στα δυτικά ημιορεινά και ορεινά της Φθιώτιδας, σε περιοχές άνω των 300 μέτρων.

Σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα σήμερα Τρίτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και τσουχτερό κρύο στο νομό με ασθενείς ανέμους από δυτικές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -5 έως 4 βαθμούς, αλλά κατά τόπους στο εσωτερικό του νομού τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σταδιακά αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά τα μεσάνυχτα θα πυκνώσουν και θα δώσουν χιονοπτώσεις στην δυτική Στερεά και μέχρι τα ξημερώματα και στη δυτικά ορεινά της Φθιώτιδας.

Η θερμοκρασία νωρίς σήμερα το πρωί...
 
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά,το νέο αυτό κύμα χιονιά θα επηρεάσει τη Φθιώτιδα την Τετάρτη το πρωί με το χιόνι να φτάνει πρόσκαιρα ακόμη και σε πεδινές περιοχές του νομού. Επισημαίνεται, οτι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις στα ημιορεινά και ορεινά του νομού (από τα 300 μέτρα και άνω) από τα ξημερώματα μέχρι περίπου τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης θα είναι έντονες.Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε όσους οδηγούς κινηθούν στο ορεινό δίκτυο (Μπράλο, Τυμφρηστός,Καρπενήσι, Δομοκός κτλ). Στα ανατολικά και νότια του νομού καθώς και στις παραθαλάσσιες περιοχές λόγων των υψηλότερων θερμοκρασιών θα πέφτει βροχή ή χιονόνερο. Τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και στη συνέχεια θα σταματήσουν παντού. 
 
Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται νέα επιδείνωση η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο με χιονοπτώσεις ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές.
 
Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπουμε τα ύψη χιονόστρωσης στον νομό τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Στα ημιορεινά και ορεινά θα πέφτει πυκνό χιόνι που κατά τόπους θα φτάσει τα 20 εκατοστά. Στην ανατολική και νότια Φθιώτιδα, αντίθετα, θα πέφτει βροχή ή χιονόνερο.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση