Επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα - Που χρειάζονται αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 11:30 Επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα - Που χρειάζονται αλυσίδες (φώτο από Γαλανέικα - Λαμία)

Το έστρωσε για τα καλά μέσα στη Λαμία - Μάχη με το χιονιά στην εθνική οδό.

Αυτή τη φορά ο χιονιάς επισκέφθηκε και την πόλη της Λαμίας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να χιονίζει. Η χιονόπτωση δεν ήταν έντονη, αλλά είχε διάρκεια, αφού δεν σταμάτησε όλη τη νύχτα.

Το πρωί η πόλη ήταν ντυμένη στα λευκά με το χιόνι να ξεπερνάει τα 10 εκατοστά στα Γαλανέικα και τη βόρεια πλευρά της πόλης, ενώ στα 5 εκατοστά έφτασε το χιόνι στο κέντρο και τις νότιες συνοικίες της πόλης.

Και αυτή τη φορά τα συνεργεία του Δήμου ήταν ετοιμοπόλεμα και όλη τη νύχτα έριχναν αλάτι και καθάριζαν τους δρόμους με προτεραιότητα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και φυσικά το νοσοκομείο Λαμίας.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού, όλη τη νύχτα. Στη δυτική Φθιώτιδα σε πολλά χωριά το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός τη νύχτα πάλευε με το χιονιά για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.

Προς Δομοκό, προς Μπράλο - Αμφίκλεια και προς Καρπενήσι, από τη Μακρακώμη και πάνω η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες. Επίσης με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα και στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς, στο ύφος της Αμφίκλειας.

Η τροχαία για προληπτικούς λόγους σταμάτα τα φορτηγά που κινούνται προς Μπράλο και δεν έχουν αλυσίδες, μέχρι να υπάρξει ύφεση των φαινομένων, για να μην διπλώσει κάποια νταλίκα και κλείσει ο δρόμος.

Μάχη και στην εθνική οδό

Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα να ρίχνουν αλάτι στην εθνική οδό, αφού κατά διαστήματα η χιονόπτωση ήταν έντονη και το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ χιόνι έπεσε από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και το Μαρτίνο.

Προς το παρόν η κυκλοφορία γίνεται κανονικά σε όλο το εθνικό δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση