Θέλω να ταξιδέψω. Θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για Αθήνα;

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 09:30 Θέλω να ταξιδέψω. Θα είναι ανοιχτός ο δρόμος για Αθήνα;

Αυτή είναι η ερώτηση στα χείλη πολλών συμπολιτών μας που θέλουν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο για Αθήνα ή και σε άλλους προορισμούς προς τη βόρεια Ελλάδα.

Από το πρωί έχουμε δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα για το θέμα αυτό και η απάντηση για όσους θέλουν να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο είναι η εξής:

Κανείς δεν μπορεί να σας πει μετά βεβαιότητος αν θα ταλαιπωρηθείτε πολύ ή λίγο, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Και αυτό γιατί κάνεις δεν ξέρει πότε και που θα γίνει κάποιος αποκλεισμός τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι ότι η ταλαιπωρία δεν θα είναι μεγάλη γιατί οι αποκλεισμοί που γίνονται μέχρι στιγμής δεν είναι μεγάλης διάρκειας και γιατί όταν αυτές πραγματοποιούνται η κυκλοφορία γίνεται από παράδρομους.

Για παράδειγμα την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, μεσημέρι Παρασκευής, η κατάσταση έχει ως εξής:

Πριν από λίγο άνοιξε το μπλόκο της Ανθήλης, αλλά μετά από λίγο έκλεισαν την εθνική οδό στο ύψος της Αταλάντης, του Κάστρου και στο "90". Υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν εγκλωβιστεί σε ουρές στο Κάστρο, όπως μας είπαν αναγνώστες, αλλά εκτιμούμε ότι θα είναι για λίγη ώρα.

Τα μπλόκα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού και αυτό θα γίνεται και τις επόμενες ημέρες, αφού όπως όλα δείχνουν οι αγρότες θα σκληρύνουν τη στάση τους.

Οπλιστείτε λοιπόν με υπομονή και καλό σας ταξίδι....

Υ.Γ. Ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να σταθμίσετε όσοι θα ταξιδέψετε το Σαββατοκύριακο είναι και ο καιρός, αφού αναμένεται νέο κύμα χιονιά. Ενημερωθείτε για τα καιρικά φαινόμενα πριν ξεκινήσετε και έχετε πάντα μαζί σας αλυσίδες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση