Έρχεται νέος χιονιάς τις επόμενες ώρες - Που θα χιονίσει

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 23:28 Έρχεται νέος χιονιάς τις επόμενες ώρες - Που θα χιονίσει (φώτο από Καμένα Βούρλα)

Το χιόνι θα φτάσει και πάλι μέχρι τη θάλασσα - Αυτή τη φορά τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Φθιώτιδας - Ασθενείς χιονοπτώσεις μπορεί να έχουμε και μέσα στη Λαμία νωρίς το πρωί του Σαββάτου - Προσοχή στον παγετό - Να έχετε μαζί σας αλυσίδες.

Διαβάστε την πρόγνωση από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Νέα βουτιά θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα το βράδυ στη Φθιώτιδα και κυρίως το Σάββατο με χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού, οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά τα μεσάνυχτα απόψε και θα διαρκέσουν μέχρι περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου. Ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπονται και μέσα στη Λαμία νωρίς το πρωί του Σαββάτου. 
 
Η χιονόστρωση θα φτάσει περίπου τα 5 εκατοστά στις περιοχές από τις Ράχες και ανατολικότερα (π.χ. Γλύφα, Άγιοι Θεόδωροι, Πελασγία) καθώς και στα Καμμένα Βούρλα, Αταλάντη, Λοκρίδα και Μαρτίνο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά Β-ΒΑ 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι από απόψε τα μεσάνυχτα σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί από 1-3 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ΒΔ ανέμους και τη θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές να κυμαίνεται από -1 έως 5 βαθμούς. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
 
Τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις με ασθενείς ΒΔ ανέμους και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει βαθμιαία άνοδο φτάνοντας του 9 βαθμούς την Τρίτη. Τη Δευτέρα το πρωί, πάντως, θα σημειωθεί και πάλι κατά τόπους παγετός.
 
Με βάση και τα τελευταία προγνωστικά, μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου προβλέπεται καλοκαιρία με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, ασθενείς γενικά ανέμους και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα φτάσει τους 13-14 βαθμούς.
 
Στον χάρτη που ακολουθεί βλέπουμε με πράσινο χρώμα σε ποιες περιοχές θα χιονίσει το πρωί του Σαββάτου.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση