Πως μια Ελληνική "οικογενειακή" επιχείρηση "παίζει" στα ίσια απέναντι στα μεγαθήρια;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 09:20 Πως μια Ελληνική "οικογενειακή" επιχείρηση "παίζει" στα ίσια απέναντι στα μεγαθήρια;
Η εταιρεία "Μασούτης" κατέχει σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους.
 
Σήμερα η εταιρεία έχει συνολικά 259 καταστήματα, 238 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry και 2 πράσινα σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή.

Στη Λαμία η εταιρεία, με τα δυο καταστήματα που έχει ανοίξει πρόσφατα, ήδη έχει δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίες περίπου. Όλο το προσωπικό είναι από την περιοχή της Λαμίας, αφού όπως είπε και ο Πρόεδρος της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης σε κάθε περιοχή που δημιουργούνται νέα καταστήματα η εταιρία φροντίζει όλο το προσωπικό να είναι από την τοπική κοινωνία, ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στην εταιρεία.

Πως όμως μια Ελληνική "οικογενειακή" επιχείρηση "παίζει" στα ίσια απέναντι στα μεγαθήρια που υπάρχουν στο χώρο;

Το ερώτημα αυτό, μεταξύ άλλων, θέσαμε στον κ. Σταμάτη Δαυίδ, ο οποίος είναι Διευθυντής Marketing της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. και από τους βασικούς συντελεστές αυτής της επιτυχίας.
Ο κ. Σταμάτης Δαυίδ έχει πάνω από 22 χρόνια επιτυχημένης καριέρας στο χώρο του λιανεμπορίου, από τα οποία τα τελευταία 16 χρόνια, ως διευθυντής διαφήμισης Ελλάδας και Κύπρου σε γνωστή πολυεθνική εταιρεία του κλάδου.
Έχει σπουδάσει Marketing Management and Business Administration και διαθέτει Μaster Degree από το University of California.
Έχει εργαστεί στο παρελθόν, εκτός του λιανεμπορικού χώρου, και στον βιομηχανικό κλάδο. Από τις 10 Ιουνίου 2015 εργάζεται ως διευθυντής marketing στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.


Η συνέντευξη του κ. Δαυίδ στο LamiaReport:

ΕΡ: Ποια είναι τα πρώτα μηνύματα από την αγορά της Λαμίας; Μπορεί να υπάρξει και τρίτο κατάστημα;
ΑΠ: Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της λειτουργίας του 2ου καταστήματός μας στην φιλόξενη πόλη σας. Τα πρώτα αποτελέσματα της δραστηριοποίησής μας επιβεβαιώνουν τους αρχικούς μας σχεδιασμούς, ότι η παρουσία μας σε αυτή την περιοχή της πόλης κάλυψε με το παραπάνω τις καταναλωτικές ανάγκες των κατοίκων. Τώρα, το αν θα προστεθεί ένα ακόμη κατάστημα στην πόλη έχει να κάνει με τη γενική στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας και προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να σας ανακοινώσω επίσημα.

ΕΡ: Γιατί να ψωνίσω από το Μασούτη;
ΑΠ: Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο καταναλωτής επιζητεί να αποσπά τη μέγιστη ικανοποίηση από τη δαπάνη του διαθέσιμου εισοδήματός του για την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης, κάτι που τον ωθεί να ψάχνει καθημερινά τον βέλτιστο τρόπο επένδυσης για τα χρήματά του. Αυτό, τελικά, βρίσκει στον Μασούτη, πολλές και ενδιαφέρουσες προσφορές και προτάσεις καθημερινά, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του. Επίσης, το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό μας, η εμπιστοσύνη που νιώθει ο καταναλωτής, η μεγάλη ποικιλία προϊόντων που διαθέτουμε είναι παράγοντες που οδηγούν στη σίγουρη επιλογή του Μασούτη. Ακόμη, με το εναλλασσόμενο πρόγραμμα τριήμερων μεγάλων προσφορών οι καταναλωτές εξασφαλίζουν και σήμερα ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης ανάλογο με αυτό που απολάμβαναν και παλαιότερα. Κάτι τέτοιο μπορεί να προσφέρει μόνο μια μεγάλη εταιρεία που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες λιανεμπορικές αλυσίδες της χώρας.

ΕΡ: Τι διαφορετικό έχουν τα νέα καταστήματα;
ΑΠ: Τα νέα καταστήματα είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης και έρευνας αρκετών ετών, τόσο εδώ στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες τάσεις και ανάγκες των καταναλωτών. Η τοποθέτηση των διαφόρων τμημάτων (μπροστά τα φρέσκα προϊόντα, στο κέντρο η νησίδα με τα ψυγεία κλπ.) υπηρετούν την ιδανικότερη εξυπηρέτηση, τόσο για τους πελάτες όσο και για το ίδιο το προσωπικό.

ΕΡ: Πως μια Ελληνική "οικογενειακή" επιχείρηση αντιστέκεται και πάει καλά απέναντι στα μεγαθήρια;
ΑΠ: Ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές, κατά την άποψή μου, για την επιτυχή πορεία μιας επιχείρησης, είτε αυτή είναι «οικογενειακή», είτε όχι, είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει. Στη σημερινή ρευστή και αβέβαιη εποχή που διανύουμε αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο καταφέρνει να κάνει τη διαφορά και να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την ιστορία του «Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ» όπου η αρχικά διαφαινόμενη σίγουρη νίκη του ισχυρού ενάντια του αδυνάτου δεν πραγματοποιήθηκε.

ΕΡ: Υπάρχει τελικά "συνταγή" επιτυχίας;
ΑΠ: Σίγουρα τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αλλά και σίγουρα δεν υπάρχει μια «μαγική» συνταγή που σε οδηγεί στην επιτυχία. Αυτό που πιστεύω είναι ότι όταν υπάρχει ένα ξεκάθαρο όραμα, μια ριζωμένη επιμονή στους στόχους, η σταθερή τήρηση των αρχών και αξιών της επιχείρησης, η «ιώβεια» υπομονή και τέλος η ακλόνητη πίστη σε αυτό που κάνουμε, τότε η επιτυχία είναι πολύ κοντά.

ΕΡ: Ο καταναλωτής "βομβαρδίζεται" από προσφορές. Τι πρέπει να ξέρει και τι να προσέχει;
ΑΠ: Θα πρέπει να ενημερώνεται, να συγκρίνει, να προσέχει και να εμπιστεύεται το κατάστημα εκείνο που σε σταθερή βάση τον εξυπηρετεί καλύτερα και του παρέχει μακροπρόθεσμα οφέλη και μια συνολική αγοραστική εμπειρία που του αξίζει. Αυτά αποτελούν αξίες για εμάς.

ΕΡ: Οι εξελίξεις στο χώρο σας είναι ραγδαίες. Συγχωνεύσεις, εξαγορές και λουκέτα. Ισχύει ότι τελικά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό;
ΑΠ: Έτσι είναι, έτσι ήταν και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει διότι όλα αυτά είναι «υγιή» σημάδια ότι η ελεύθερη αγορά λειτουργεί και ο καταναλωτής μέσα σε όλα αυτά καλείται να πάρει τις αποφάσεις του για το συμφέρον του.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση