Κόβουν τη χώρα στα δυο - Κλείνουν εθνική οδό και παραδρόμους στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2016 11:25 Κόβουν τη χώρα στα  δυο - Κλείνουν εθνική οδό και παραδρόμους στη Λαμία

Πάνε για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οι αγρότες - 24ωρος αποκλεισμός αύριο στην εθνική οδό και τους παραδρόμους αύριο έξω από τη Λαμία - Στο μπλόκο της Ανθήλης βρέθηκε και ο στρατηγός του Θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας.

Δεν θα ξεμπλέξει εύκολα η κυβέρνηση μαζί μας, δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, απειλούν ανοικτά οι αγρότες οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων απαντά στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα, ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση:

«Δηλώνουμε στην κυβέρνηση και σε κάθε είδους συνεταίρους της ότι συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσής μας, ότι δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αυτήν και την αντιλαϊκή της πολιτική και δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας».

Στη Λαμία

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε στο μπλόκο της Ανθήλης ο στρατηγός του Θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος είχε συνάντηση με τους επικεφαλής του μπλόκου των αγροτών στην Ανθήλη, όπου συζήτησαν για τον συντονισμό των δράσεων και την κλιμάκωση του αγώνα.

Θα κλείσουν όλοι οι δρόμοι. Εθνική οδός και παράδρομοι. Οι αγρότες καλούν τους πολίτες να μην μετακινηθούν το Σαββατοκύριακο αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες θα κλείσουν για 24 ώρες τους δρόμους σε: Ανθήλη, Αταλάντη, Κάστρο, Θήβα, παλιό Λεβέντη, Αμφίκλεια και Δομοκό, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν και νέο μπλόκο στην εθνική οδό στη διασταύρωση του Μπράλου.

Κάλεσμα στους αγρότες της Φθιώτιδας για σήμερα στη 1:00΄ το μεσημέρι στο μπλόκο της Ανθήλης, όπου θα ξεκινήσει 24ωρος αποκλεισμός μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Δείτε την ανάρτηση με το κάλεσμα του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου στη σελίδα του στο Facedook.

 

Συναδελφοι αγροτες. αλιεις και κτηνοτροφοι, αυριο Σαββατο 6 Φεβρουαριου ολοι στο μπλοκο Ανθηλης στις 13:00!!!!!!! θα προ...

Posted by Παμφθιωτικος Αγροτικος σύλλογος on Friday, February 5, 2016

 

Το Σάββατο, οι αγρότες αναμένεται να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον αποκλεισμούς των εθνικών οδών στα σημεία των μπλόκων, των τελωνείων στη Βόρεια Ελλάδα, των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.
Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας, η πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων θα συντονίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Κλείνουν και τα Τέμπη οι αγρότες για 24 ώρες

Σε 24ωρο μπλακ-άουτ προχωρούν αύριο οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, οι οποίοι σκληραίνουν την στάση τους έναντι της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι αγρότες, σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 12 το μεσημέρι το Σαββάτου μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, οι αγρότες επεξεργάζονται και σειρά ολοκληρωμένων προτάσεων σχετικά με τα ζητήματα που τους απασχολούν, για την διαμόρφωση των οποίων έχουν ζητήσει την γνώμη εργατολόγων και φοροτεχνικών τις οποίες δεν αποκλείεται να δημοσιοποιήσουν αύριο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση