Στα δύο η Ελλάδα, κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη - Τι γίνεται στα υπόλοιπα μπλόκα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2016 09:08 Στα δύο η Ελλάδα, κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη - Τι γίνεται στα υπόλοιπα μπλόκα

Στη Φθιώτιδα αυτή την ώρα είναι κλειστή η εθνική οδός στο μπλόκο της Ανθήλης, είναι όμως ανοιχτοί οι παραδρομή της εθνικής οδού και στην Ανθήλη και στον κόμβο του Μπράλου, απ΄ όπου διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Ανοιχτά είναι επίσης τα μπλόκα, σε Αμφίκλεια, Αταλάντη και Δομοκό.

Κλειστή είναι επίσης η εθνική οδός στη Βοιωτία σε Κάστρο και "90". Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμτηρίους.

Στα Τέμπη

Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών, από σήμερα στις 12 το μεσημέρι, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του  μπλόκου σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα θα παραμείνει  ανοιχτή απόψε -ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει.- και θα κλείσει οριστικά αύριο το μεσημέρι.

Στο μεταξύ οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών που μαζί με τους αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα συγκεκριμένες προτάσεις -με βασικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα- για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο με βάση όμως τις προτάσεις που κατέθεσαν.

Από την ερχόμενη Παρασκευή να στηθεί μπλόκο στο Σύνταγμα αφού τα εκτός από τους χιλιάδες αγρότες που θα κατέβουν με κάθε μέσο στην Αθήνα θα ζητηθεί από την αστυνομία να έρθει στο κέντρο της πόλης και ένας αριθμός τρακτέρ από το λεκανοπέδιο. Οι αγρότες θα παραμείνουν στο κέντρο της πόλης μέχρι νεωτέρας (τουλάχιστον για τρεις μέρες ανάλογα και με τον καιρό).

Θύελλα για τη σύγκριση των τρακτέρ με τα τανκς!

Αίσθηση και αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση του γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος συνέκρινε τα τρακτέρ με τα τάνκς. 

«Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη, με τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμη περισσότερο τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να ορίσουν...» έγραψε ο γ.γ. του υπ. Εργασίας.

Το θέμα εφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ζητώντας την παραίτηση του γραμματέα.

«Οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια των δικών σας πολιτικών. Εμείς τις πολιτικές αυτές προσπαθούμε να μαζέψουμε» απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος  Ο υπουργός στην αρχή της τοποθέτησης του ανέφερε ότι οι αγρότες εξεγείρονται λόγω των μαύρων μνημονιακών πολιτικών στην συνέχεια όμως και με αφορμή την άρνηση τους να μετάσχουν σε διάλογο, υποστήριξε ότι κάποιοι εξ αυτών έχουν στο μυαλό τους την όξυνση και όχι το διάλογο. Μάλιστα στο σημείο εκείνο υπέπεσε σε σαρδάμ μιλώντας για «τάνκ» και όχι για «τρακτέρ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση