Στυλίδα: Το μυστικό που έκρυβε η νταλίκα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 11:35 Στυλίδα: Το μυστικό που έκρυβε η νταλίκα (ΦΩΤΟ)

Τα κλεφτρόνια κυκλοφορούσαν με νταλίκα - Είχαν ρημάξει όλα τα φορτηγά στο κλέψιμο - Η δράση τους σταμάτησε στη Στυλίδα!

Ο λόγος για δυο Ρουμάνους, ηλικίας 64 και 21 ετών αντίστοιχα, που εδώ και δυο χρόνια περίπου είχαν κατακλέψει τους συναδέλφους τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να τους εντοπίσουν.

Τελικά η δράση τους σταμάτησε στην ανατολική Φθιώτιδα, όταν τους περάσαν χειροπέδες οι αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας. Από την ερευνά που έγινε διαπιστώθηκε ότι και στο παρελθόν οι δυο δράστες είχαν απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Πως δρούσαν

Οι δυο Ρουμάνοι προσέγγιζαν άλλα φορτηγά που ήταν παρκαρισμένα σε πάρκινγκ ή αλλού και με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρικής αντλίας, έκλεβαν πετρέλαιο το οποίο τοποθετούσαν σε πλαστικά δοχεία. Επίσης πολλές φορές είχαν αφαιρέσει από τα οχήματα διάφορα αντικείμενα, όπως ανταλλακτικά και διάφορα άλλα... (ζαντολάστιχα, κρύσταλλα από φανάρια, ιμάντες δεσίματος φορτίου κ.α.).

Μάλιστα προχθές κοντά στο Αχλάδι προσέγγισαν σταθμευμένο φορτηγό ενός 62χρονου Βούλγαρου, ο οποίος κοιμόταν. Οι δράστες φερεται ότι του έριξαν αναισθητικό σπρέι και με την ησυχία τους τους έκλεβαν το πετρέλαιο. Ήταν όμως άτυχοι, αφού αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας που περιπολούσαν τους έπιασαν στα πράσα και τους συνέλαβαν.

Όταν ανοιξαν τη νταλίκα βρήκαν πολλά μπιτόνια με κλεμμένο πετρέλαιο και άλλα κλοπιμαία.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 17 κλοπές, ενώ το πετρέλαιο που έκλεψαν από αυτές υπολογίζεται στα 6.400 λίτρα. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν και σε ποιες άλλες περιπτώσεις κλοπών εμπλέκονται οι δυο Ρουμάνοι.

Η είδηση της σύλληψης ανακούφισε πολλούς συναδέλφους τους, αφού τόσο καιρό προσπαθούσαν να τους εντοπίσουν και δεν μπορούσαν. Φυσικά δεν μπορούσαν αν φανταστούν ότι θα κυκλοφορούσαν με τέτοιο όχημα και έτσι έψαχναν για κλεφτρόνια με μικρό βανάκι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση