Ψάχνουν χώρο για "Στρατόπεδο" προσφύγων στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 19:50 Ψάχνουν χώρο για "Στρατόπεδο" προσφύγων στη Φθιώτιδα!

Ήρθε "μυστικά" η Επιτροπή από το Υπουργείο Άμυνας και είδε στρατόπεδα...

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαψεύδει τα δημοσιεύματα για Κέντρα Μετεγκατάστασης στη Φθιώτιδα, στρατιωτικά στελέχη επισκεφθήκαν το πρωί της Τρίτης τη Φθιώτιδα για να δουν χώρους, που θα μπορούσαν να στηθούν τα λεγόμενα Relocation Camp, στα οποία θα μεταφέρονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μετά τα hot spots.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέλη της επιτροπής που ήρθαν στη Φθιώτιδα επισκέφθηκαν δυο στρατόπεδα στην ανατολική Φθιώτιδα, τα οποία είναι εγκαταλειμμένα. Το ένα είναι αυτό των καύσιμων στον Καραβόμυλο και το άλλο επίσης μεταξύ Στυλίδας και Καραβόμυλου.

Μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο μας επιβεβαίωσε το γεγονός: «Ναι ήρθαν στην περιοχή μας και όταν ενημερώθηκα πήγα και τους συνάντησα. Τους είπα ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό άλλωστε πιστεύω ότι το διαπίστωσαν και οι ίδιοι... »

Εκτός από τη Στυλίδα η Επιτροπή από το Υπουργείο Άμυνας έκανε ένα πέρασμα και από το Τσαλτάκη στη Λαμία και ίσως από τα Καμένα Βούρλα, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα μέλη της Επιτροπής αναζητούν χώρο που να έχει την στοιχειώδη υποδομή για να μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 2.000 πρόσφυγες. Ο χώρος αυτός θα πρέπει να έχει κάποιες εγκαταστάσεις ώστε να κερδίσουν χρόνο και χρήμα.

Ένας άλλος χώρος που συζητείται για να γίνει Κέντρο Μετεγκατάστασης, είναι στη δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην Καλλιθέα κοντά στη Σπερχειάδα, όπου παλαιότερα φιλοξενούταν παλιννοστούντες ομογενείς από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζουν Κέντρα Μετεγκατάστασης Προσφύγων σε Λαμία και Θήβα;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση