"Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια λένε οι αστυνομικοί"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 18:15 "Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια λένε οι αστυνομικοί"

Το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων, που παραμένουν για 5η ημέρα στη Λαμία, έχει συγκινήσει πολλούς από τους αστυνομικούς, αφού έχουν περάσει πολλές ώρες μαζί τους...

«Αυτά που έχουμε ζήσει και έχουμε δει, δεν περιγράφονται. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια. Στα μάτια αυτών των μικρών παιδιών, που περπατούσαν φορτωμένα μέσα στο δρόμο δίπλα στις νταλίκες, έβλεπα τα δικά μου παιδιά. Με ρωτούσαν γιατί δεν τους αφήνουμε να φύγουν και δεν υπήρχε απάντηση. Εμείς εντολές εκτελούμε. Πολλές φορές κινδυνέψαμε από "αφηρημένους" οδηγούς για να προστατέψουμε γυναίκες και παιδιά που περπατούσαν μέσα στο δρόμο....»,  είπε ένας από τους αστυνομικούς στο LamiaReport.

Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που πήραν με δική τους πρωτοβουλία τρόφιμα και άλλα είδη για να τα δώσουν σε οικογένειες με μικρά παιδιά, που πεινούσαν, (δείτε ρεπορτάζ εδώ)

Όσο για αυτούς που ρωτάνε γιατί οι αστυνομικοί αφήνουν τους πρόσφυγες και φεύγουν με τα πόδια μας είπε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι υπό κράτηση. Αν θέλουν να περπατήσουν δεν μπορείς να τους το απαγορεύσεις. Το μόνο που μπορείς να τους πεις είναι ότι κινδυνεύουν. Είναι όμως τόσο απελπισμένοι που δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γι αυτό τους συνοδεύουμε, για να προλάβουμε κανένα τροχαίο...»

Ένα άλλο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους αστυνομικούς της Φθιώτιδας είναι τα όσα ακούγονται για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης προσφύγων στο νομό, αφού η φύλαξη και η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σοβαρά κομμάτια του παζλ, που ακούει στο όνομα προσφυγικό.

 «Η όποια απόφαση χωρίς να προηγηθεί διάλογος θα μας βρει απέναντι...», έγραψε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Αργύρης Μαυράκης

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση