Ιερέας από τη Φθιώτιδα απανθρακώθηκε μέσα στην εκκλησία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 08:15 Ιερέας από τη Φθιώτιδα απανθρακώθηκε μέσα στην εκκλησία

Ο άτυχος κληρικός λιποθύμησε και  άρπαξαν φωτιά τα ράσα του από τη σόμπα - Ήταν μόνος του στο οίκημα και δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει κανείς.

Πρόκειται για τον ιερέα Πορφύριο Παπαρούπα, ο οποίος κατάγεται από τον Τυμφρηστό Φθιώτιδας και που δυστυχώς βρήκε φρικτό θάνατο, όταν προχθές κάηκε ζωντανός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά Αττικής, όπου διακονούσε.

Η σορός του 66χρονου άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε έναν χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων δίπλα από την εκκλησία επί της οδού Αγίου Ιωάννου.

Οι πυροσβέστες με πέντε υδροφόρα οχήματα κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά αλλά λίγο αργότερα εντόπισαν τη σορό του άνδρα δίπλα από μία θερμάστρα, από την οποία δεν αποκλείεται να προκλήθηκε η φωτιά.

Το 1995 ο ιερέας Πορφύριος Παπαρούπας βρέθηκε στο επίκεντρο καταγγελιών από γυναίκες της ενορίας που ιερουργούσε. Κατηγορούσαν τον ιερέα ότι την ώρα της εξομολόγησης μέσα στον ναό προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες. Οι κατηγορίες, όμως, έπεσαν στο κενό, καθώς εκδόθηκαν απαλλακτικά βουλεύματα δικαιώνοντας τον κατηγορούμενο ιερέα.

Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις λόγω της ευρύτατης τηλεοπτικής προβολής των καταγγελιών. Το 1995, ο π. Πορφύριος ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας Πετρούπολης. Ο Αρχιμανδρίτης όμως απαλλάχθηκε αργότερα ομόφωνα από τις σχετικές κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και με δικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών. Ανάλογη ήταν και η ετυμηγορία της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης που τον απήλλαξε ομόφωνα και με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου. Στην συνέχεια ο Πορφύριος Παπαρούπας πέρασε στην αντεπίθεση και στράφηκε κατά ενός άλλου ιερέα και δύο ενοριτών, στους οποίους υπέβαλλε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση για τα όσα είχαν διαδώσει σε βάρος του.

Έξω από την εκκλησία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 67χρονου Αρχιμανδρίτη τον οποίο αναζητούσαν οι συγγενείς του. Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε χρέη Διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών....

Δείτε φωτογραφίες από το οίκημα όπου ο άτυχος κληρικός εντοπίστηκε απανθρακωμένος.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση