Προσοχή: Θρασύτατοι απατεώνες τηλεφωνούν στα σπίτια - Τι λέει η Αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 09:10 Προσοχή: Θρασύτατοι απατεώνες τηλεφωνούν στα σπίτια - Τι λέει η Αστυνομία - ΒΙΝΤΕΟ Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. Ανδρέας Αποστολόπουλος

Πολλά κρούσματα τα τελευταία 24ωρα στη Λαμία και σε όλη Φθιώτιδα - Λένε στους γονείς ότι το παιδί τους έχει πέσει θύμα τροχαίου ή ότι έχει εμπλακεί σε τροχαίο και ζητούν χρήματα - Δείτε τι είπε για το θέμα ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Στερεάς, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος.

Δεν έχουν το Θεό τους. Παίζουν κυριολεκτικά με τον πόνο και την αγωνία των γονιών, προσπαθώντας να αποσπάσουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Γι αυτό προσέξτε να είσαστε "υποψιασμένοι" και να ενημερώστε και τους ηλικιωμένους γονείς ή παππούδες, γιαγιάδες κλπ.

Πως γίνεται το κόλπο

Τηλεφωνεί κάποιος στο σπίτι και συστήνεται συνήθως ως γιατρός. Λέει ότι το παιδί σας έπεσε θύμα τροχαίου και ότι πρέπει να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση. Τα υλικά είναι ακριβά δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο και πρέπει να περάσει τώρα καποιος από το σπίτι να πάρει ότι χρήματα έχετε. Προσπαθούν να "ψαρέψουν" το θύμα, που βρίσκεται σε πανικό, με λέξεις κλειδιά για να του πάρουν όσα περισσότερα μπορούν.

Άλλες φορές λένε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο και τραυμάτισε κάποιο παιδί και για να μην μπλέξει με τροχαία και δικαστηρια πρέπει αν πληρώσει ένα ποσό ως αποζημίωση.

Συνήθως κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ακούγεται και μια φωνή από το βάθος της τηλεφωνικής γραμμής. (υποτίθεται ότι είναι του παιδιού που ζητάει βοήθεια).

Επίσης λένε ότι το παιδί τους κρατείται στην αστυνομία, επειδή παρέσυρε και τραυμάτισε κάποιον με το αυτοκίνητο και ότι πρέπει να πληρωθεί εγγύηση για να βγει.

Αυτά και άλλα πολλά κόλπα και ιστορίες σκαρφίζονται οι αδίστακτοι απατεώνες, που τρομοκρατούν τον κόσμο, για να πάρουν ότι μπορέσουν.

Σε άλλες περιπτώσεις παρουσιάζονται σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή λένε ότι είναι λογιστές, φίλοι του παιδιού τους και με διάφορα κόλπα τους εξαπατούν και αποσπούν χρήματα.

Να καταγγέλλουν όλα τα περιστατικά στην αστυνομία παροτρύνει τους πολίτες ο Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι η Ασφάλεια Λαμίας ασχολείται ήδη με το θέμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση