Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο με ρομά και αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Μαΐου 2016 21:01 Λαμία: Σοβαρό επεισόδιο με ρομά και αστυνομικούς στο κέντρο της πόλης (φώτο αρχείου)

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τους ρομά στη Λαμία...

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3:00΄ το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου στην πλατεία Πάρκου, όπου υπήρχαν αρκετά άτομα ρομά, τα οποία τσακώθηκαν μεταξύ τους.

Μετά τις φραστικές αντιπαραθέσεις και τις βρισιές άρχισε να πέφτει ξύλο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Μάλιστα όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο LamiaReport, έσπασαν κάποια από τα παγκάκια της πλατείας για να πάρουν τα ξύλα, με τα οποία χτυπιόντουσαν μεταξύ τους.

Στον καβγά είχαν εμπλακεί περίπου 15 άτομα, τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να κυνηγιούνται προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου συνέχισαν τις συμπλοκές.

Εκεί έφτασαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν ενημερωθεί από το κέντρο της αστυνομίας για το επεισόδιο με τους ρομά.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να παρέμβουν για να σταματήσουν τους ρομά και τότε αυτό άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς.

Μάλιστα ένας από αυτούς προσπάθησε να χτυπήσει με ένα μεγάλο ξύλο από παγκάκι αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. στο κεφάλι, ο οποίος ευτυχώς τον απέφυγε τελευταία στιγμή.

Όπως μας περιέγραψε ένας από τους παρευρισκόμενους στο σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των ρομά με κάποιους από αυτούς να καταλήγουν στο αστυνομικό μέγαρο.

Για πολλοστή φορά θα τονίσουμε ότι η κατάσταση με τους ρομά στο κέντρο της Λαμίας έχει ξεφύγει εντελώς.

Οι κλοπές σε ηλικιωμένους είναι στην ημερήσια διάταξη, όπως και οι κλοπές κινητών, ενώ μοιράζουν και ναρκωτικά κυρίως στους τοξικομανείς θαμώνες της πλατείας Πάρκου.

Για πολλές από τις παραπάνω δραστηριότητες χρησιμοποιούν γυναίκες για τις κλοπές στους ηλικιωμένους, ενώ χουν εκπαιδεύσει και ανήλικα παιδιά τα οποία κάνουν κυρίως κλοπές κινητών, πορτοφολιών και διακίνηση ναρκωτικών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση