Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της 28χρονης Ιωάννας - Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης κοπέλας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 08:38 Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία της 28χρονης Ιωάννας - Συγκλονίζει ο πατέρας της άτυχης κοπέλας

Έχασε τη ζωή της στην καραμπόλα των 35 αυτοκινήτων στο Σχηματάρι - Συγκλονιστικός ο πατέρας της άτυχης κοπέλας: «Την είχαν τρεις μέρες στο ψυγείο»

Σήμερα θα γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής μετά τη φονική καραμπόλα στο Σχηματάρι με την κηδεία της άτυχης Ιωάννας Γιαννακοπούλου.

Η νεκρώσιμη τελετή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

Η άτυχη κοπέλα είχε εγκλωβιστεί στο όχημα στο οποίο επέβαινε και παρά την προσπάθεια των πυροσβεστών να την απεγκλωβίσουν, κατέληξε κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Την ίδια ώρα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας παραμένει ο 29χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε η 28χρονη.

Η κατάσταση του άνδρα, που είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο Χαλκίδας και έπειτα στον Ερυθρό Σταυρό, είναι κρίσιμη ωστόσο παραμένει σταθερή σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς.

Την Παρασκευή υποβλήθηκε σε εγχείριση στο θώρακα και από τότε δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Ενθαρρυντικό είναι όμως το γεγονός ότι κατά το πρώτο 24ωρο δεν επιβαρύνθηκε η κατάσταση της υγείας του. Πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχουν οι γιατροί το πρωί της Δευτέρας.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης Ιωάννας: «Την έχουν τρεις μέρες σε ψυγείο»

Η οικογένεια του Κοσμά Γιαννακόπουλου – που έχασε την 28χρονη κόρη της Ιωάννα, απόφοιτο του Παντείου- συντετριμμένη προσπαθεί να μάθει πώς έγινε το φονικό τροχαίο και πώς έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή το παιδί της.

Ο αβάσταχτος πόνος όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς η ελληνική γραφειοκρατία ξαναχτύπησε για μία ακόμη φορά δίνοντας -μεταθανάτια- «χαριστική βολή». Η σορός της άτυχης κοπέλας, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Χαλκίδας, στο νεκροτομείο στο Γουδή για να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή, όμως λόγω της γνωστής διαμάχης Υπ. Δικαιοσύνης με τους ιατροδικαστές (στο οποίο υπάγονται εργασιακά οι δεύτεροι) δεν κατέστη δυνατόν αυτό να γίνει το Σάββατο, ενώ ο πατέρας ράγισε καρδιές μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής: «Την έχουν τρεις ημέρες σε ένα ψυγείο. Δεν μας σέβονται στη ζωή μας, δεν μας σέβονται και στο θάνατο», τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, σημειώνοντας: «Έχασα το αγγελούδι μου. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί θα σκοτωθούν κι άλλοι άνθρωποι. Θα στήσουν κι άλλη καρμανιόλα. Μην τους αφήσετε!». 

Λίγο αργότερα, ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, υποστήριξε ότι ενημερώθηκαν το Σάββατο στις 6 το απόγευμα και η νεκροτομή θα γίνει σήμερα. 

«Αδικείται η υπηρεσία διότι με ευαισθησία έχουμε κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό του νεκροτομείου για να γίνει σήμερα η νεκροτομή. Σήμερα Κυριακή θα γίνει η νεκροτομή. Πείτε μου σε ποιο κράτος τέτοια μέρα θα γινόταν νεκροτομή», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Έτσι, το οικογενειακό δράμα συνεχίζεται, με τους τραγικούς γονείς -που επέστρεψαν στη Λάρισα μετά την τρομακτική δοκιμασία της αναγνώρισης του πτώματος στο νοσοκομείο Χαλκίδας- και τη μεγαλύτερη αδελφή της άτυχης Ιωάννας, Θάλεια, να αναζητούν απαντήσεις στα αδυσώπητα «γιατί» και παρηγοριά στον πανδαμάτορα χρόνο.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση