Λαμία: «Μπλακ άουτ» στην πόλη από τα έργα στον Άγιο Λουκά - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 21:20 Λαμία: «Μπλακ άουτ» στην πόλη από τα έργα στον Άγιο Λουκά - ΦΩΤΟ

Οδηγοί προσοχή: Οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους το πρωί για να γράψουν Πανελλαδικές και χρησιμοποιούν τον περιφερειακό του Αγίου Λουκά, πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, αφού υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να μην φτάσουν τα παιδιά στο εξεταστικό κέντρο στην ώρα τους.

Μποτιλιάρισμα σε όλο το κέντρο είχαμε σήμερα το μεσημέρι στη Λαμία. Πατρόκλου, Σατωβριάνδου, Δροσοπούλου, Πλ. Πάρκου, Κολοκοτρώνη, Πλ. Λαού, Καραϊσκάκη, κ.α, ήταν μπλοκαρισμένα τα πάντα για αρκετή ώρα. Ο μεγάλος χαμός έγινε όμως μετά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αιτία είναι τα έργα της ΔΕΥΑΛ στον Άγιο Λουκά, τα οποία ουσιαστικά δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Περιφερειακό από την πίσω πλευρά του Αγίου Λουκά.

Δηλαδή όσοι κινούνται από το ΚΕΥΠ ή από την οδό Έσλιν, προς Άγιο Λουκά δεν μπορούν να πάνε προς Τυμφρηστού, ούτε προς Ισαδάκι.

Έτσι είναι αναγκασμένοι να γυρίζουν πίσω, ή να κατεβαίνουν από Πατρόκλου και στη συνέχεια περνώντας από το κέντρο ή αλλού να κατευθυνθούν προς τη βόρεια πλευρά της πόλης.

Φυσικά το κέντρο, μια οδός Κολοκοτρώνη δηλαδή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σηκώσει τέτοιο όγκο οχημάτων, και τις ώρες αιχμής γίνεται πανικός.

Για να έχεις πρόσβαση στον Περιφερειακό της Τυμφρηστού, ή για να πας Άγιο Λουκά, πρέπει να πας από Γαλανέικα, ή από κάποια άλλη κάθετη οδό της Τυμφρηστού, που επιτρέπεται η άνοδος, όπως πχ από την "Άνοιξη" ανεβαίνοντας από την Αγία Σοφία.

Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι στην Τυμφρηστού και θέλεις να κατέβεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια από τις κάθετους οδούς, που οδηγούν προς το κέντρο, αφού από το άγαλμα του Αχιλλέα και μετά δεν μπορείς να συνεχίσεις προς τα κάτω.

Τα έργα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη (19/5) και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση μετά το πέρας των καθημερινών εργασιών, θα είναι κατά περίπτωση, δυνατή η διέλευση των οχημάτων. 

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ:

«Στα πλαίσια του έργου: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ" από Πέμπτη 19/05/2016 θα συνεχιστούν οι εργασίες στο τμήμα της περιφερειακής οδού Αγ. Λουκά - Τυμφρηστού, από τη διασταύρωση με την επέκταση της οδού Κοραή έως το πλάτωμα στο άγαλμα του Αχιλλέα, και επομένως είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στο πιο πάνω τμήμα της οδού. Οι εργασίες υπολογίζεται να διαρκέσουν περί τις 10 ημέρες, ενώ μετά το πέρας του ωραρίου των καθημερινών εργασιών, θα είναι κατά περίπτωση δυνατή, η διέλευση των οχημάτων. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την προσωρινή αυτή όχληση».

ΔΕΥΑ Λαμίας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους το πρωί για να γράψουν Πανελλαδικές και χρησιμοποιούν τον περιφερειακό του Αγίου Λουκά, πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, αφού υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν και να μην φτάσουν τα παιδιά στο εξεταστικό κέντρο στην ώρα τους.

Ακόμη και αν δεν περνούν από εκεί, μπορεί να εγκλωβιστούν στο κέντρο της πόλης, από το μποτιλιάρισμα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και πάντα να υπάρχει, ένα χρονικό διάστημα ασφαλείας, γιατί διαφορετικά αγχώνεται και ο υποψήφιος/α και οι γονείς.

Καλό θα ήταν πάντως αυτά τα έργα στην πόλη, τα οποία δημιουργούν παρενέργειες και επηρεάζουν σοβαρότατα το κυκλοφοριακό, να μην γίνονται μέσα σε περίοδο εξετάσεων.

Αυτές τις δέκα ημέρες προσπαθήστε να αποφύγετε εκτός από τα παραπάνω και το κέντρο της πόλης, ειδικότερα τις ώρες αιχμής.

Δείτε φωτογραφίες από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση