Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι αύριο στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 15:14 Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι αύριο στη Φθιώτιδα

Φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στην καρδιά της Άνοιξης...

Ένα άκρως βροχερό Σαββατοκύριακο μας περιμένει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Αύριο Σάββατο κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, τα προγνωστικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων κατά τόπους στη Φθιώτιδα συνοδεία ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΩΝ. Πιο πιθανές περιοχές για να πέσει χαλάζι είναι η Λοκρίδα και γενικότερα όλη η ανατολική και νότια Φθιώτιδα.

Δείτε την πρόγνωση για τον καιρό του Σαββατοκύριακου από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Παρασκευή στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας (Μακεδονία), συνοδεία Ν-ΝΑ ανέμων έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Στα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι βροχές θα είναι τοπικές και μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, ΒΑ Πελοπόννησο και τις βόρειες Κυκλάδες και βαθμιαία θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο, δεν αποκλείεται κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στη δυτική Ελλάδα από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στην ανατολική 5-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σχετικά χαμηλή για την εποχή.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Οι βροχές στο νομό περιμένουμε να ξεκινήσουν από σήμερα το μεσημέρι, ενώ οι NA άνεμοι που πνέουν ήδη θα ενισχυθούν σταδιακά στα 5-6 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί αύριο Σάββατο κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και προβλέπονται καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνδυαστούν με χαλαζοπτώσεις. Η Κυριακή θα ξεκινήσει με ποτιστική βροχή, αλλά προς το μεσημέρι ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και μέχρι το απόγευμα οι βροχές θα σταματήσουν παντού. Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 και το απόγευμα πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 22 βαθμούς.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-20 βαθμούς.

Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 15-20 βαθμούς.

Δείτε τη θερμοκρασία τώρα και Live εικόνα από τον καιρό στη Λαμία εδώ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση