Επαγγελματίας απατεώνας...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Μαΐου 2016 09:45 Επαγγελματίας απατεώνας...

Χειροπέδες σε 33χρονο που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους - Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές - Αναζητούν τους συνεργούς, έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Ο λόγος για έναν 33χρονο από την Εύβοια, ο οποίος δυστυχώς, ενώ και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις κυκλοφορούσε ελεύθερος και συνέχιζε να εξαπατά τα ανυπεράσπιστα γεροντάκια, παίζοντας με τον πόνο και την αγωνίας τους.

Ο απατεώνας μόνος του ή με το ζευγάρι των συνεργών πλησίαζε ηλικιωμένους με διαφορετικές ιδιότητες κάθε φορά και τους έλεγε διάφορα "παραμύθια", ότι τα παιδιά τους έχουν οφειλές και ζητούσε να τις τακτοποιήσουν για να μην πάνε φυλακή.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις που τα θύματα δεν είχαν μετρητά δεν δίστασε να τους πάρει τα χρυσαφικά που φορούσαν ή είχαν στο σπίτι για να εξοφληθούν οι "οφειλές". Για να είναι πιο πειστικός έβαζε τον παππού ή τη γιαγιά να μιλήσει με το έναν από τους συνεργούς στο τηλέφωνο, που παρίστανε το γιο ή την κόρη του θύματος ανάλογα την περίπτωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 33χρονος είχε "χτυπήσει" σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας (Χαλκίδα, Ερέτρια, Ψαχνά, Αμάρυνθος & Αλιβέρι).

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας που συνέλαβαν τον απατεώνα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 9 περιπτώσεις απάτης και 2 απόπειρες απάτης, από τις οποίες είχε αρπάξει περισσότερα 20.000€, ενώ ερευνούν και άλλες υποθέσεις.

Το κακό είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι σε λίγο καιρό να είναι πάλι έξω και να συνεχίσει να εξαπατά τον κόσμο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση