«Κατακλυσμός» στη Γλύφα - Μέχρι τη θάλασσα έφτασαν οι λάσπες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016 08:34 «Κατακλυσμός» στη Γλύφα - Μέχρι τη θάλασσα έφτασαν οι λάσπες! (φώτο αρχείου από hydraspoliteia.blogspot.gr)

«Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει ρίξει τόσο νερό στη Γλύφα...», είπε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στο LamiaReport Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Άνοιξαν οι ουρανοί και στην ανατολική Φθιώτιδα το απόγευμα του Σαββάτου. Ο μεγάλος χαμός όμως έγινε στη Γλύφα, όπου έβρεχε καταρρακτωδώς από τις 7:00΄ το απόγευμα μέχρι τις 3:00΄ τα ξημερώματα.

Η ισχυρή καταιγίδα δημιούργησε χειμάρρους, ενώ ένα ρέμα φούσκωσε και υπερχείλισε. Τα ορμητικά νερά κατέβασαν μέχρι τη παραλία χώματα και φερτές ύλες. Τα λασπόνερα έγιναν ένα με τη θάλασσα.

Στον οικισμό "Παγώνι" κάποιοι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα εξοχικά τους, αφού το νερό σε κάποια σημεία έφτανε το μισό μέτρο και δεν μπορούσαν να βγουν με τα αυτοκίνητά τους.

Όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί οι κάτοικοι ήταν στο πόδι. Από νωρίς το πρωί έχουν πιάσει δουλειά τα συνέργεια του δήμοι ενώ στη Γλύφα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής και ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος μαζί με αντιδημάρχους για να συντονίσουν τα συνεργεία του Δήμου.

«Η θάλασσα έγινε ένα με τη λάσπη. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν θυμάμαι άλλη φορά να έχει ρίξει τόσο νερό στη Γλύφα. Τα περισσότερα ελαιοπερίβολα είναι πλημμυρισμένα. Δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος. Καθαρίζουμε στην παραλία και περιμένουμε και το μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής από Λαμία, που έρχεται για να βοηθήσει. Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για τη Γλύφα...», είπε στο LamiaReport ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στις επόμενες φωτογραφίες βλέπετε τα μηχανήματα να καθαρίζουν τις λάσπες στον κεντρικό παραλιακό δρόμο που είχε σκεπαστεί από τη λάσπη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση