Μια καταγγελία με πολλά ερωτηματικά για το hot spot στις Θερμοπύλες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 08:32 Μια καταγγελία με πολλά ερωτηματικά για το hot spot στις Θερμοπύλες

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία φέρεται να έγινε από Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.

Το περίεργο όμως της υπόθεσης είναι ότι η καταγγελία αυτή αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org, το οποίο ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς το περιστατικό να έχει καταγγελθεί στην αστυνομία ή στους υπεύθυνους της Περιφέρειας.

Η καταγγελία των Σύρων προσφύγων αναφέρει ότι "δυο μεθυσμένοι Έλληνες, μας επιτέθηκαν, προσπαθώντας να πάρουν παιδιά από ένα δωμάτιο".  Διαβάστε παρακάτω τι γράφει το athens.indymedia, που αναρτήθηκε στις 23/5/16 .

«Σήμερα το μεσημέρι πρόσφυγες από το hot spot Θερμοπυλών μας έδωσαν το παρακάτω ενυπόγραφο κείμενο με σκοπό την προώθησή του. Το διορθώσαμε λίγο νοηματικά, χωρίς να παρέμβουμε στην ουσία του, σε γνώση των προσφύγων.

Το κείμενο έχει ως εξής: " We are Syrian refugees  living in Thermopylae. We would like to inform you that on Tuesday night, two very drunk greek men, attacked us, trying to take kids from one room. We had to use force against them. We let you know that, so it will get reported and to take the necessary steps against them. Thank you."

"Είμαστε Σύροι πρόσφυγες που ζουν στις Θερμοπύλες. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι την Τρίτη το βράδυ, δύο πολύ μεθυσμένοι  Έλληνες, μας επιτέθηκαν, προσπαθώντας να πάρουν παιδιά από ένα δωμάτιο. Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε βία εναντίον τους. σας ενημερώνουμε ώστε να καταγραφεί το γεγονός και να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα εναντίον τους. Σας ευχαριστούμε.

΄Την ανάρτηση συνόδευε και η παρακάτω φωτογραφία με την χειρόγραφη καταγγελία των προσφύγων.

Επειδή η καταγγελία, όπως είπαμε, είναι πολύ σοβαρή, εξίσου σοβαρά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν από την μυστήρια αυτή υπόθεση.

Γιατί τα άτομα που έλαβαν γνώση της καταγγελίας, την οποία πολύ καλά έκαναν και δημοσιοποίησαν, δεν ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία και τους υπεύθυνους της Περιφέρειας;

Αν δεν είναι αλήθεια που αποσκοπεί αυτή η κίνηση;

Όπως και να 'χει, είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση