Θα πληρώσουν οι Λαμιώτες 230.000 ευρώ πρόστιμο για το σκουπιδότοπο;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 14:53 Θα πληρώσουν οι Λαμιώτες 230.000 ευρώ πρόστιμο για το σκουπιδότοπο;

"Είναι πολλά τα λεφτά Άρη" και πολλά τα παιχνίδια που παίζονται για τη διαχείριση των σκουπιδιών, έλεγε κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά όλο το παρασκήνιο και τα συμφέροντα, που κρύβονται από πίσω, ωστόσο καλό θα είναι να μάθουν οι δημότες, γιατί πρέπει να πληρώσουν περίπου 230.000 ευρώ για τον σκουπιδότοπο?

Για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ο σκουπιδότοπος Λαμίας, καθώς και για το ότι απειλεί τη Δημόσια υγεία έχουμε γράψει σε παλιότερη ανάρτησή μας (διαβάστε σχετικά).

Απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα από τα θέματα που θα συζητηθεί είναι και ο ΧΥΤΑ της Λαμίας, αλλά και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Δεν γνωρίζουμε αν θα το ανακοινώσει απόψε, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ο Δήμαρχος έχει στα χέρια του το έγγραφο με πρόστιμο που έφτασε στο Δήμο για το σκουπιδότοπο.

Δήμαρχε έχεις υποχρέωση να βγεις και να πεις στου δημότες, γιατί πρέπει να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο. Ποιοι ευθύνονται γι΄αυτό και με ποιον τρόπο θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι δημότες πρέπει επίσης να γνωρίζουν πως φτάσαμε ως εδώ, αλλά και ποια είναι τα παιχνίδια που παίζονται με τα σκουπίδια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και η εταιρία ανακύκλωσης "έκλεβε" ρεύμα από το Δήμο. Και σε πολλούς άλλους τομείς, όλα μπάχαλο και όλα κρυμμένα κάτω από το χαλί, αρκεί να βολεύονται οι δικοί μας. Αυτή ήταν η νοοτροπία που επικρατούσε. "Εξάλλου πάλι εμείς θα εκλεγούμε...", έλεγαν.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο νέος Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους, άσχετα αν σε μερικούς η εκλογή του, χάλασε τη σούπα που είχαν έτοιμη να σερβίρουν.

Αλήθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα αντιδράσει αν μάθει τι πραγματικά συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στο λεγόμενο ΧΥΤΑ Λαμίας?

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα θέματα της αποψινής συνεδρίασης του Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε απ΄ ευθείας μετάδοση μέσα από το LamiaReport.

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 19/12/2014

ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 94206 - 18/12/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

 

Θέμα 1 : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΛΑΜΙΑΣ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Εισηγητής : κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
Θέμα 2 : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2014
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΡΟΥΛΙΑΣ
 
Θέμα 3 : ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2014
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΡΟΥΛΙΑΣ
 
Θέμα 4 : ΕΝΤΟΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΡΟΥΛΙΑΣ
 
Θέμα 5 : ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Εισηγητής : ΑΝΤ/ΡΧΟΣ κ. ΡΟΥΛΙΑΣ
Προσαρμοσμένη αναζήτηση