Καταιγίδες και χαλάζι το Σαββατοκύριακο...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 10:54 Καταιγίδες και χαλάζι το Σαββατοκύριακο...

Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Ελλάδα και σε πολλές περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο...

Δυστυχώς όσοι κάνατε σχέδια για ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο μάλλον θα απογοητευθείτε, αφού όπως όλα δείχνουν ο καιρός έχει άλλα σχέδια.

Έτσι λοιπόν οι μεχρι τώρα εκτιμήσεις για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου κάνουν λόγο για άστατο καιρό με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα που θα συνοδεύονται με χαλαζοπτώσεις κατά τόπους.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική Ελλάδα (κεντρικό-νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο και δυτική Στερεά) και στη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και δυτική Αττική.

Μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, οι βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, θα συνεχίζονται κατά διαστήματα σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την κεντρική-ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου τα φαινόμενα εκεί θα έχουν μικρότερη διάρκεια και ένταση.

Όσον αφορά τη Φθιώτιδα τα προγνωστικά είναι ακόμη ρευστά αναφορικά με την ακριβή ένταση και την κατανομή των φαινομένων, με πιο πιθανό σενάριο να επηρεαστεί από αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το ξημέρωμα της Κυριακής από πολύ ισχυρές καταιγίδες-χαλάζι. Άστατος με βροχές και μπόρες κατά περιόδους θα παραμείνει ο καιρός μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Από τη Δευτέρα θα επιστρέψει και πάλι το καλοκαίρι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση