Το μήνυμα των πρώην εργαζόμενων της ΣΤΛ στην κυβέρνηση...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Δεκεμβρίου 2014 22:17 Το μήνυμα των πρώην εργαζόμενων της ΣΤΛ στην κυβέρνηση...

Η μη ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο των τροπολογιών που κατατέθηκαν σχετικά με την απορρόφηση των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες από τις ανάδοχες εμπορικές τράπεζες, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, ότι η ευαισθησία από αυτήν την κυβέρνηση απουσιάζει.

Για μία υπόθεση που δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος, που δεν είναι «ρουσφέτι» αλλά αποκατάσταση μία τελεσμένης αδικίας και για το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν άκρως θετική, η κυβερνητική πλειοψηφία προτίμησε να αγνοήσει το σύνολο των τροπολογιών αυτών.

Προφανώς, όλες αυτές οι τροπολογίες που ψηφίστηκαν προχθές ήταν πολύ πιο σημαντικές από την εργασιακή αποκατάσταση τετρακοσίων συνολικά τραπεζικών υπαλλήλων. Ειλικρινά προσδοκούσαμε ότι ακόμα και την ύστατη ώρα, η κυβέρνηση αυτή θα τηρούσε την προεκλογική δέσμευσή της. Τότε που προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί και να υφαρπάξει τις ψήφους απογοητευμένων ανθρώπων που είχαν μείνει στο δρόμο, είχε υποσχεθεί ότι από τις προτεραιότητες του θα ήταν η απορρόφηση μας από τις ανάδοχες τράπεζες.

Αυτά για ορισμένους αποτελούν ξεχασμένες ιστορίες. Αλλά να ξέρουν ότι για όλους εμάς αποτελούν βιώματα. Και αυτό που το κάνει ακόμα πιο ειρωνικό είναι η κυβερνητική απόφαση ότι οι υφιστάμενες συνεταιριστικές τράπεζες μπορούν πλέον να ανακεφαλαιοποιηθούν από τις Αγορές και όχι μόνο από τους μεριδιούχους τους. Τελικά όντως είμαστε, και οι έξι υπό εκκαθάριση συνεταιριστικές τράπεζες, ένα αποτυχημένο πείραμα, το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί και για το οποίο κανείς δεν θα αναλάβει την ευθύνη. Βέβαια το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ και ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις Περιφέρειες δράσης των έξι Συνεταιριστικών Τραπεζών, μάλλον είναι αμελητέο.

Συνοψίζοντας είναι φανερό ότι όλοι εμείς, οι συνολικά τετρακόσιοι υπάλληλοι των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών τραπεζών, δεν έχουμε τίποτα να προσδοκούμε από αυτήν την κυβέρνηση. Όχι μόνο μας στέρησαν το δικαίωμα στην εργασία αλλά και αρνούνται πεισματικά, κρυμμένοι πίσω από αστείες δικαιολογίες, να μας αποκαταστήσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να παλεύουμε με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και χωρίς σκοπιμότητες. Εσείς κύριοι της κυβέρνησης;

Για το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΑΜΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δημήτριος Σεϊντής
Προσαρμοσμένη αναζήτηση