Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 10:05 Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις!

Άστατος καιρός θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές.

Δείτε παρακάτω πιο αναλυτικά τι καιρό θα κάνει στην Ελλάδα και τη Φθιώτιδα το επόμενο τριήμερο σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Από το μεσημέρι της Τρίτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης ο καιρός στο νομό αναμένεται ιδιαίτερα άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους, αλλά και διαστήματα βελτίωσης. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Το τριήμερο πάντως (26-28 Αυγούστου) θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Πιο αναλυτικά:
 
Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-33 βαθμούς.
 
Την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται και πάλι από χαλαζοπτώσεις. Από το μεσημέρι της Πέμπτης οι βροχές θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση δε θα ξεπεράσει τους 28-29 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με Α-ΝΑ ανέμους 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 βαθμούς.
 
Στην Ελλάδα

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται αρχικά στη βόρεια Ελλάδα, σταδιακά θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου (με εξαίρεση την νότια Εύβοια, την Αττική και τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου). Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, αλλά κατά τόπους στις περιοχές όπου θα σημειώνονται έντονα φαινόμενα θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα έντονα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως την κεντρική Ελλάδα (Θεσσαλία και κεντρική Στερεά), αλλά κατά περιόδους θα επηρεάζουν περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας, νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, την Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Β-ΒΑ 5-6 μποφόρ και την Πέμπτη κατά τόπους 7.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι βροχές θα σταματήσουν παντού, αλλά οι βοριάδες στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ διατηρώντας τη θερμοκρασία σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση