Κίνδυνος - θάνατος οι νταλίκες στους παράδρομους της εθνικής στη Φθιώτιδα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016 10:00 Κίνδυνος - θάνατος οι νταλίκες στους παράδρομους της εθνικής στη Φθιώτιδα!

Τα φορτηγά είναι περισσότερα από τα Ι.Χ. και οι παράδρομοι δεν αντέχουν τέτοιο φορτίο - Κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να μετακινηθούν εντός του δήμου τους, αφού έρχονται αντιμέτωποι με τα "θηρία", οι οδηγοί των οποίων πολλές φορές είναι απαράδεκτοι.

Σήμερα το πρωί κάηκε πάλι νταλίκα στις στροφές του Μπράλου. Χθες βράδυ από θαύμα σώθηκαν τρεις γυναίκες όταν η οδηγός ΙΧ προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση με νταλίκα στον παράδρομο της Ανθήλης. Προχθές το απόγευμα και πάλι στις στροφές του Μπράλου, νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα έπεσε πάνω στα βράχια και λαμπάδιασε.

Στην επόμενη φώτο είναι οι πρώτες στιγμές μετά το συμβάν. που τράβηξε αναγνώστης του LamiaReport που βρέθηκε το σημείο. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα γράφει...

«Δώστε κίνητρα εσείς, οι του κράτους, στους οδηγούς μεγάλων οχημάτων που ταξιδεύουν στο επαρχιακό δίκτυο για λόγους οικονομίας να ξαναμπούν στους διεθνείς άξονες. Σήμερα επικαθήμενο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα ανεφλέγη και καταστράφηκε....ευτυχώς δίχως θύματα....αύριο δεν θα είμαστε το ίδιο τυχεροί. Ο αγώνας στους δρόμους των δώδεκα μέτρων πλάτους είναι άνισος. Ούτε και οι δρόμοι αντέχουν την ζέστη και τους υπέρβαρους μεταλλικούς γίγαντες. Κάντε τα αυτονόητα...», γράφει ο φίλος αναγνώστης.

Έχει απόλυτο δίκιο. Κάντε τα αυτονόητα. Οι παράδρομοι έγιναν για να μετακινούνται οι κάτοικοι από το ένα χωριό στο άλλο ή τέλος πάντων για μετακινήσεις εντός του Δήμου και όχι για να εξυπηρετούν τις μεταφορικές - πολυεθνικές και άλλες εταιρείες του εξωτερικού, που ενώ στα έξοδα χρεώνουν στον πελάτη τα διόδια, αυτοί πηγαίνουν από τους παράδρομους για να βάλουν στην τσέπη τη διαφορά.

Οι παράδρομοι επίσης δεν έγιναν για κάποιους έξυπνους ΙΧηδες με ακριβά κυρίως αυτοκίνητα, που για να αποφύγουν τα διόδια, πληρώνουν παραπάνω σε καύσιμα και φυσικά εκθέτουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.

Ειδικά τις νυχτερινές ώρες τα φορτηγά που κινούνται στους παράδρομους είναι πολύ περισσότερα από τα Ι.Χ. Δείτε το επόμενο βίντεο, που είναι χαρακτηριστικό.

Εκτός από τους παράδρομους είναι υπερβολικά φορτωμένο με νταλίκες και το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο, πάλι για την αποφυγή των διοδίων. Αυτό συμβαίνει σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στην ανατολική Φθιώτιδα, στη Λοκρίδα, στον δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς από Αμφίκλεια και πάει λέγοντας...η κατάσταση είναι τραγική.

Είναι αμφίβολο αν θα αποδώσει το μέτρο με τα τσουχτερά πρόστιμα, που λένε ότι θα εφαρμόσουν, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και να βρουν λύσεις που να εξυπηρετούν όλους. Το κόστος των διοδίων θα πρέπει αν είναι τέτοιο που να μπορεί αν το σηκώνει ο μεροκαματιάρης φορτηγατζής. Τα ξένα φορτηγά να μην κυκλοφορούν στους παράδρομους και ο πέλεκυς να είναι βαρύς όταν συλλαμβάνονται επαγγελματίες οδηγοί να οδηγούν μεθυσμένοι ή μαστουρωμένοι.

Οι εταιρείες να μην πιέζουν τους οδηγούς να είναι παραπάνω ώρες στο τιμόνι. Έχουμε δει τα τραγικά αποτελέσματα στους αιματοβαμμένους παράδρομους της Φθιώτιδας και αλλού.

Και όλα αυτά γιατί;  Γιατί δεν κάνουμε όλοι μας τα αυτονόητα...

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμο 1.000€ στα φορτηγά που παρακάμπτουν την εθνική οδό!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση