Λαμία: Κόπηκε στα δυο η Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα - Ποτάμι ο δρόμος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 22:04 Λαμία: Κόπηκε στα δυο η Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου. Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα και τρένα - Ποτάμι ο δρόμος (φώτο αρχείου)

Συναγερμός για εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες από την αερογέφυρα του Σταυρού μέχρι το Λιανοκλάδι - Κλειστή η εθνική οδός Λαμίας - Καρπενησίου - Κομμένη η Ελλάδα στα δυο και σιδηροδρομικά αφού αδυνατούν να περάσουν και τα τρένα.

Η ισχυρή βροχόπτωση δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον οδικό άξονα Λαμίας - Καρπενησίου όπου τα ρέματα κατέβασαν νερά, χώματα και φερτές ύλες με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ορισμένα σημεία το ύψος του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο και πολλά αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία, ωστόσο είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής λόγω του μποτιλιαρίσματος.

Μάλιστα στο ύψος που βρίσκεται το φυτώριο μετά τη γέφυρα του Σταυρού εγκλωβίστηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε ασθενή, καθώς επίσης και ένα περιπολικό της αστυνομίας.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα ρέματα από τη Λυγαριά έσπασαν και κατέβασαν τόσα πολλά νερά που μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμι την εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Το σοβαρότερο πρόβλημα υπάρχει από την αερογέφυρα του Σταυρού, που γίνονται τα έργα και υπάρχει η παράκαμψη, μέχρι την είσοδο του Λιανοκλαδίου.

Σε όλο το κομμάτι αυτό υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα ενώ έχει διακοπεί παντελώς η κυκλοφορία. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δρόμος έχει εξαφανιστεί και η ευρύτερη περιοχή έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Ακινητοποιήθηκαν και τα τρένα

Διακόπηκε και η κυκλοφορία των τρένων. Σύμφωνα με πληροφορίες δυο τρένα που κινουταν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα έχουν ακινητοποιηθεί. Το ένα στη Στύρφακα και ένα άλλο στο Δομοκό. Επίσης το τρένο που πήγαινε από Αθήνα - Θεσσαλονίκη σταμάτησε στο Λιανοκλάδι μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΣΕ θα μεταφέρει τους επιβάτες με λεωφορεία μέχρι να καθαριστούν οι γραμμές που πλημμυρισαν σε διάφορα σημεία της Φθιώτιδας.

Επίσης προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία, ενώ το κέντρο της Π.Υ. έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων από σπίτια, σε Σταυρό, Λυγαριά, Αμούρι και αλλού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχόπτωση κατά τόπους ήταν πάρα πολύ ισχυρή και μεγάλης διάρκειας. Πολλοί οδηγοί που κινούταν στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου έζησαν εφιαλτικές στιγμές βλέποντας τα νερά να πλημμυρίζουν το δρόμο και τη στάθμη να ανεβαίνει και να εγκλωβίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δυο οχήματα απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια μηχανήματος της περιφέρειας και των πυροσβεστών. Στο σημείο έχει σπεύσει ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος ο οποίος συντονίζει το έργο των σωστικών συνεργείων.

«Τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει. Η κατάσταση ομαλοποιείται σιγά-σιγά και τώρα προσπαθούμε να καθαρίσουμε με τα μηχανήματα το δρόμο για να τον δώσουμε στην κυκλοφορία...», είπε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η αστυνομία προσπαθεί να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας για τη δυτική Φθιώτιδα, μέσα από Φραντζή - Κωσταλέξι - Κομποτάδες - Μεξιάτες κλπ.

Επίσης στους δρόμους προς Δομοκό και προς Μπράλο, υπάρχουν μικρές κατολισθήσεις και έχουν πέσει πέτρες μέσα στο δρόμο και γι αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση