Η επέλαση του χιονιά - Άρχισαν τα προβλήματα μέσα και έξω από τη Λαμία - Μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014 19:51 Η επέλαση του χιονιά - Άρχισαν τα προβλήματα μέσα και έξω από τη Λαμία - Μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί

Οδηγοί προσοχή στους δρόμους, εντός και εκτός πόλης - Στο πόδι η Τροχαία και η Πολιτική Προστασία - Που χρειάζονται αλυσίδες.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-6) σε συνδυασμό με την χιονόπτωση η οποία ξεκίνησε από το πρωί έχουν αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στους δρόμους, όπου δίνεται μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί.

Η νύχτα προβλέπεται μεγάλη και δύσκολη, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι επί ποδός για να αντιμετωπίσουν το χιονιά, που θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι και την Πέμπτη με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την περιοχή, αφού τις πρώτες πρωινές ώρες ο υδράργυρος θα πέσει στους -9 βαθμούς Κελσίου και θα έχουμε παγετό.

Μέσα στη πόλη

Οι δρόμοι αρχίζουν να έχουν προβλήματα ολισθηρότητας και ο δήμος με συνεργεία ρίχνει αλάτι και καθαρίζει τους δρόμους, κυρίως στα βόρεια προάστια, όπου το χιόνι είναι περισσότερο.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς και φυσικά δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις. Υπάρχουν αρκετά τροχαία μέσα στον αστικό ιστό, ευτυχώς μέχρι στιγμής υλικών ζημιών.

Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για οδηγούς και πεζούς μέσα στην πόλη, αφού θα υπάρχουν πολλές παγίδες.

Ο Δήμος Λαμιέων επίσης ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν ανοικτές όλο το εικοσιτετράωρο δύο θερμαινόμενες αίθουσες:

  • Η αίθουσα του 3ου ΚΑΠΗ Λαμίας (Τυμφρηστού 22- 22310 22808)
  • Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος- 22310 66160).

Εξάλλου καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου θα λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες στη τηλεφωνική γραμμή του Γραφείου Κίνησης του Δήμου Λαμιέων, 22310 22202.

Με αλυσίδες

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Οι αλατιέρες δουλεύουν πυρετωδώς, όμως από το απόγευμα υπάρχουν προβλήματα. Μάλιστα για αρκετή ώρα είχαν εγκλωβιστεί πολλοί οδηγοί και επιβάτες, όταν δίπλωσε νταλίκα και διακόπηκε η κυκλοφορία.

Η τροχαία δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν βαρέα οχήματα χωρίς αλυσίδες και κάνει ότι είναι δυνατό για να κρατήσει το δρόμο ανοιχτό, που κατά διαστήματα κλείνει από απρόσεκτους οδηγούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τις αλατιέρες.

Στον δρόμο Λαμίας- Άμφισσας, από το ύψος του 7ου χλμ έως και το 27ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Γραβιάς, παρά το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά ρίχνουν αλάτι από το πρωί, ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς το χιόνι έχει παγώσει στο οδόστρωμα.

Στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου, ιδιαίτερα από το 50ο χλμ έως τη σήραγγα του Καρπενησίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία όμως, προς το παρόν, αντιμετωπίζονται.

Προβλήματα όμως υπάρχουν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα δυσκολέψουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο.

Στην εθνική οδό

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, ωστόσο κατ αδιαστηματα η εντονη χιονοπτωση κυρίως στην περιοχή του Μαρτίνου, του Κάστρου και σε άλλα σημεια στη Λοκρίδα και την ανατολική Φθιώτιδα.

Στο ύψος της γέφυρας του Μαρτίνου "δίπλωσε" αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας.

Όλος ο μηχανισμός είναι επί ποδός αφού η νύχτα θα είναι δύσκολη και γι΄ αυτούς που έχουν την ευθύνη να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό δίκτυο, παρά την επέλαση του Πρωτοχρονιάτικου χιονιά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση