Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τη Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 08:24 Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε ρημάξει τη Λαμία! (Από αριστερά: Χρήστος Μουτσώκος - Δ/της Ασφάλειας Λαμίας, Ανδρέας Αποστολόπουλος - Γ.Α.Δ. Στερεάς, Μιχάλης Πάππος Δ/νση Φθιώτιδας)

Έπιασαν τους τρεις και αναζητούν τους υπόλοιπους - Έκλεβαν αυτοκίνητα και σπίτια - Τα μέλη της σπείρας ήταν κυρίως ρομά από Λαμία και Αττική, ενώ αρχηγικό ρόλο είχε ένας 35χρονος Νιγηριανός - Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά 11 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, 7 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής από οικίες, καθώς και 1 κλοπή από κατάστημα εμπορίας ελαστικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2015.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες για την εξάρθρωση της σπείρας από την Ασφάλεια Λαμίας στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, κατάφερε να τερματίσει την εξακολουθητική εγκληματική δράση πολυμελούς σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, αλλά και κλοπών – διαρρήξεων σε οικίες, κυρίως σε περιοχές της Λαμίας, καθώς και της Αττικής.

Η εξάρθρωση της ανωτέρω εγκληματικής σπείρας αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα και επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν προχθές (17-09-2016) το πρωί στη Λαμία, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 33 και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία επτά (7) τουλάχιστον ακόμη μελών της σπείρας και ειδικότερα πέντε ημεδαπών, ηλικίας 49, 28, 35, 25 και 21 ετών, μίας 42χρονης ημεδαπής και ενός 35χρονου υπηκόου Νιγηρίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξακριβώθηκε η εσωτερική δομή και σύνθεση της σπείρας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία, όσον αφορά τις κλοπές οχημάτων, φέρεται να είχε ο 35χρονος υπήκοος Νιγηρίας, ενώ παράλληλα διακριβώθηκε η διαρκής και συστηματική δράση των μελών της.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως, με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν σε περιοχή της Αττικής και τα πωλούσαν, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους περιοχή της Αττικής, ενώ η παράνομη δράση τους εκδηλωνόταν συνήθως βραδινές ώρες. Επισημαίνεται δε ότι κύριοι «στόχοι» τους αποτελούσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι υποομάδα της συγκεκριμένης σπείρας, «αρχηγικό» ρόλο στην οποία φέρεται να είχε ο 20χρονος συλληφθείς, διέπραττε συστηματικά κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές Αυγούστου του 2015, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά:

  • (10) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας,
  • (1) κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, σε περιοχή της Αττικής,
  • (6) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Λαμίας,
  • (1) κλοπή από οικία, στο Γοργοπόταμο Φθιώτιδας, καθώς και
  • (1) κλοπή από κατάστημα εμπορίας ελαστικών αυτοκινήτων, σε περιοχή της Λαμίας.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από τις κλοπές στις οικίες, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια και άλλα προσωπικά αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, καθώς και υπόλοιπα μέλη της σπείρας αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Επιπλέον στην δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται τέσσερις ακόμη άγνωστοι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τέλος, ο 33χρονος συλληφθείς κατηγορείται επίσης για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο δύο εκ των συλληφθέντων (20χρονος και 22χρονος) μετέβησαν βραδινές ώρες της 16-09-2016 στη Λαμία, από περιοχή της Αττικής, με σκοπό την διάπραξη κλοπών, τρία κινητά τηλέφωνα, διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων και (20) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας, καθώς και η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση