Σήκωσαν ελικόπτερο για να βρουν τον 21χρονο που χάθηκε στη Γκιώνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 16:05 Σήκωσαν ελικόπτερο για να βρουν τον 21χρονο που χάθηκε στη Γκιώνα

Συνεχίζονται οι έρευνες από γη και αέρα για τον τραυματισμένο νεαρό που χάθηκε χθες βράδυ σε ορεινή περιοχή της Φωκίδας...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα στα βουνά της Φωκίδας για τον εντοπισμό του 21χρονου που έχει χαθεί από χθες βράδυ σε δύσβατη περιοχή της Γκιώνας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σηκώθηκε και ελικόπτερο με θερμική κάμερα για να εντοπίσει τον αγνοούμενο νεαρό, που τηλεφώνησε ότι είναι τραυματισμένος, αλλά δεν ξέρει που βρίσκεται.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 21χρονος είχε πάει την Κυριακή μαζί με έναν φίλο του 52 ετών, αρχικά είχε ειπωθεί ότι ήταν θείος του, στην περιοχή Νεραϊδοσπηλιά κοντά στο χωριό Λευκαδίτι Φωκίδας, για περπάτημα.

Όταν έπεσε όμως το σούρουπο χάθηκαν μεταξύ τους. Στις 18:55΄ ο 21χρονος τηλεφώνησε στο 112 και δήλωσε ότι έχουν χαθεί μεταξύ τους ζητώντας βοήθεια.

Δυο ώρες αργότερα, γύρω στις 9:00΄ το βράδυ, εντοπίστηκε ο 52χρονος, όχι όμως και ο νεαρός.

Οι αναζητήσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα χωρίς αποτέλεσμα και με το πρώτο φως της ημέρας ζητήθηκαν ενισχύσεις για να συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή που είναι δύσβατη και απόκρημνη.

Ενημέρωσε ότι είναι τραυματίας

Το πρωί, ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, ο νεαρός αγνοούμενος τηλεφώνησε και πάλι στο 112 λέγοντας ότι έχει πέσει κάπου και ότι είναι τραυματίας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δώσει το στίγμα του για να τον βρουν, γιατί δεν γνωρίζει που βρίσκεται.

Στην περιοχή βρίσκεται η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και ειδικός σκύλος της υπηρεσίας, πυροσβέστες από τη Φωκίδα, αστυνομικοί και εθελοντές, που έχουν χωριστεί σε ομάδες και ψάχνουν στο βούνο, χωρίς αποτέλεσμα μεχρι στιγμής.

Επειδή η περιοχή που χρειάζεται να ερευνηθεί είναι πολύ μεγάλη, απόκρημνη και δύσβατη κλήθηκε και ελικόπτερο με θερμική κάμερα για να βοηθήσει στον εντοπισμό του αγνοούμενου νεαρού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση