Ένα σημαντικό έργο εγκαινίασε ο Νίκος Σταυρογιάννης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 08:12 Ένα σημαντικό έργο εγκαινίασε ο Νίκος Σταυρογιάννης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βιολογικό καθαρισμό Λειανοκλαδίου -Υπάτης εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης...

«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα, αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στη σειρά δράσεων της ΔΕΥΑ Λαμίας για την περιβαλλοντική προστασία του Σπερχειού Ποταμού και του οικοσυστήματος «Μαλιακός – Σπερχειός», είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους αυτοδιοικητικούς που συνέβαλαν στην κατασκευή αυτού του σημαντικού έργου και φυσικά τα στελέχη της ΔΕΥΑ Λαμίας.

Ο νέος Βιολογικός Καθαρισμός αποτελεί μια σύγχρονη μονάδα που ενσωματώνει τις νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της επεξεργασίας των λυμάτων και διαθέτει πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια επεξεργασία. Η δυναμικότητα της μονάδας  επιτρέπει να οδηγούνται σ αυτή μελλοντικά και τα λύματα γειτονικών οικισμών όπως του Αργυροχωρίου και των Μεξιατών, εφ όσον αποκτήσουν δίκτυα αποχέτευσης.

Συνολικά κατασκευάσθηκαν δίκτυα αποχέτευσης μήκους 23.300 μέτρων και τρία αντλιοστάσια, μέσω των οποίων τα λύματα των κατοίκων των τριών οικισμών μεταφέρονται στο νέο Βιολογικό καθαρισμό και αποδίδονται στο περιβάλλον, ενώ μέχρι σήμερα τα λύματα του Λειανοκλαδίου και των Λουτρών Υπάτης επιβαρύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής με τους βόθρους και τα λύματα της Υπάτης να απορρίπτονται απ ευθείας στο Σπερχειό Ποταμό.

Το έργο κατασκεύασε μια από τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο η «Καρκανιάς Τεχνολογία Περιβάλλοντος», η οποία παρέδωσε ένα άρτιο και με υψηλές προδιαγραφές έργο, για το οποίο μας μίλησε και ο επικεφαλής της εταιρείας Απόστολος Καρκανιάς.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση