Λαμία: Οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι μέρα μεσημέρι...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 15:06 Λαμία: Οι κλέφτες μπήκαν στο σπίτι μέρα μεσημέρι...

Απροστάτευτοι οι ηλικιωμένοι σε όλα τα χωριά - Ενημερώστε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, για απατεώνες και κλέφτες - Φροντίστε ώστε να είναι υποψιασμένοι και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον τα βασικά.

Την  Τετάρτη, γύρω στη 1:00΄ το μεσημέρι, σε χωριό της Λαμίας και συγκεκριμένα στα Δυο Βουνά, δυο νεαροί ρομά, έσκισαν τη σήτα από παράθυρο σπιτιού και μπήκαν μέσα. Στο σπίτι υπήρχαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι κλέφτες πήραν ένα πορτοφόλι που είχε μέσα 550 ευρώ και στη συνέχεια πήραν το κλειδί της πόρτας και άνοιξαν σαν κύριοι για να βγουν από την είσοδο του σπιτιού. Μάλιστα πήγαν στο αυτοκίνητο άνοιξαν το πορτμπαγκάζ για να φορτώσουν κάποια πράγματα από το σπίτι (πιθανότατα ηλεκτρονικές συσκευές), αλλά για κακή τους τύχη άκουσαν κάποιον να κορνάρει επίμονα.

Ήταν ο φούρναρης που κάνει διανομή στα χωριά της περιοχής και επειδή οι κλέφτες είχαν το αυτοκίνητο, ένα λευκό Skoda Roomster, στο στενό δρομάκι δεν χωρούσε να περάσει. Τότε οι κλέφτες βγήκαν από την κύρια είσοδο του σπιτιού σαν να μην τρέχει τίποτα, έκλεισαν το πορτμπαγκάζ και έφυγαν.

Ο φούρναρης αρχικά δεν υποψιάστηκε τίποτα γιατί τους είδε να βγαίνουν από την πόρτα κανονικά και χωρίς να βιάζονται, νομίζοντας ότι κάτι πήγαν να αφήσουν στο σπίτι.

Ευτυχώς οι ηλικιωμένες ήταν στα δωμάτιά τους και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, γιατί διαφορετικά κινδύνευε και η ζωή τους.

Όταν αργότερα πήγε στο σπίτι μια συγχωριανή που τις φροντίζει είδε τη σήτα στο παράθυρο σκισμένη και ανακάλυψε ότι έλειπε και το πορτοφόλι με τα χρήματα.

Τα κρούσματα κλοπών και εξαπατήσεων με θύματα ηλικιωμένους στα χωριά και όχι μόνο, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και επιβάλλεται η συνεχής ενημέρωση των ηλικιωμένων από τους συγγενείς, αφού οι μεγάλοι άνθρωποι τις περισσότερες φορές είναι ανυποψίαστοι και πέφτουν εύκολα στην παγίδα του κάθε επιτήδειου.

Επίσης καλό θα είναι να υπάρχουν προστατευτικά κάγκελα στα παράθυρα και φυσικά εάν υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί και συναγερμός στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για να μην πέσετε θύματα απατεώνων

Προσαρμοσμένη αναζήτηση