Είναι η νεότερη δήμαρχος στον κόσμο και έχει καταγωγή από τη Στερεά!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016 19:00 Είναι η νεότερη δήμαρχος στον κόσμο και έχει καταγωγή από τη Στερεά!

Η 24χρονη Ελληνίδα που σάρωσε στις εκλογές και έγινε δήμαρχος στην Αυστραλία...

Οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία της ασχολούνται συνήθως με τις σπουδές τους, την ψυχαγωγία τους, τα ρούχα και τα αγόρια.

Ωστόσο η μόλις 24 ετών Ελληνίδα ομογενής Δήμητρα Κλεισάρη είναι ήδη δήμαρχος της πόλης Στόνινγκτον στη Βικτόρια της Αυστραλίας! Ο δήμος Στόνινγκτον έχει 110.0000 κατοίκους και περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές περιοχές του Ανατολικού Διαμερίσματος της Βικτόριας.

Το μήλο, βέβαια, έπεσε κάτω από τη μηλιά, καθώς η Δήμητρα είναι κόρη του Πολ Κλεισάρη, επί σειράν ετών δημάρχου του Μόνας και υποψηφίου με το Εργατικό Κόμμα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Η νεαρή ομογενής, με καταγωγή από την Εύβοια και την Κρήτη, ομολογεί ότι στα 17 της είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στα 19 της εξελέγη δημοτική σύμβουλος για πρώτη φορά στο Στόνινγκτον.

Η Δήμητρα είναι η νεότερη δήμαρχος της Βικτόριας. Στόχος της είναι να κάνει ανατρεπτικές παρεμβάσεις σε όσο περισσότερους τομείς μπορεί. «Το Στόνινγκτον είναι ίσως η πιο πράσινη περιοχή αλλά και η πιο περιζήτητη από τους επενδυτές και τους οικοδόμους.Το στοίχημα που απαιτεί δυναμισμό, εγρήγορση και συνεχή προσπάθεια είναι να μη διαταράξουμε την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης και περιβάλλοντος» τονίζει.

Η νεαρή δήμαρχος έχει επισκεφθεί την Ελλάδα έξι φορές στο παρελθόν και δηλώνει με υπερηφάνεια ότι αισθάνεται 100% Ελληνίδα!

«Την Ελλάδα την αγάπησα από την πρώτη στιγμή, παιδί ακόμη, που βρέθηκα εκεί με τους γονείς μου. Θαυμάζω την ιστορία της, λατρεύω τον πολιτισμό και την κουλτούρα της. Όσο για τους Έλληνες της πρώτης γενιάς, τρέφω απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση για ό,τι έχουν επιτύχει σ' αυτήν τη χώρα. Για τη σκληρή δουλειά και τις προσπάθειες που κατέβαλαν να δημιουργηθούν και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να μορφωθούν και να προοδεύσουν. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους, είναι ορατό σήμερα» είπε η νεαρή δήμαρχος του Στόνινγκτον.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση