Έρχεται χιονιάς - Που θα χρειαστούν αλυσίδες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 09:10 Έρχεται χιονιάς - Που θα χρειαστούν αλυσίδες

Θα πέσει χιόνι το μεσημέρι και μετά σε περιοχές με υψόμετρο τα 300-400 μέτρα, ενώ τα ξημερώματα της Τετάρτης το χιόνι θα κατέβει ακόμη πιο χαμηλά, στις παρυφές της Λαμίας. Οι οδηγοί, που θα κινηθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες, αφού η χιονόστρωση θα φτάσει μέχρι και τους 10 πόντους.

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τις βροχές και τις καταιγίδες στα νότια και πεδινά που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στις ορεινές αλλά και στις ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας (Θεσσαλία, Αν. Στερεά και Εύβοια) αναμένονται χιονοπτώσεις. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα πλήξουν το Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα

Όσοι ταξιδέψετε προς Δομοκό, Μπράλο, Καρπενήσι και φυσικά στο επαρχιακό δίκτυο των χωριών που βρίσκονται πάνω από τα 300 μέτρα θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες.

Ο υδράργυρος από το βράδυ της Δευτέρας έχει πάρει την κατιούσα στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά σε όλη τη χώρα προβλέπεται "επιδρομή" πολικών αερίων μαζών από τη Ρωσία με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά 8-10 βαθμούς, ισχυρούς βοριάδες και χιόνια στα ημιορεινά και ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα και μέχρι αργά το βράδυ θα χιονίζει περίπου ως τα 300-500 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες έως τα 200 μέτρα περίπου και στα πεδινά χιονόνερο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-5 βαθμούς.

Μπορείτε να βλέπετε Live εικόνα από τον καιρό στην πόλη της Λαμίας και τη Θερμοκρασία στην πόλη, ανά πάσα ώρα και στιγμή:  εδώ

Δείτε το χάρτη με τη χιονόστρωση το πρωί τη Τετάρτης:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση