Θα χιονίσει και μέσα στη Λαμία απόψε - Μέχρι τη θάλασσα θα φτάσει το χιόνι!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 19:24 Θα χιονίσει και μέσα στη Λαμία απόψε - Μέχρι τη θάλασσα θα φτάσει το χιόνι!

 Αγριεύει ο χιονιάς που τις επόμενες ώρες επισκέπτεται τη Φθιώτιδα - Στο πόδι ο κρατικός μηχανισμός - Χιόνι και μέσα στη Λαμία μέχρι τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις ο χιονιάς θα επισκεφθεί τη Λαμία γύρω στα μεσάνυχτα και μεχρι το πρωί θα το στρώσει για λίγο στα βόρεια προάστια της πόλης. Στο κέντρο της πόλης το πιθανότερο είναι να έχουμε πασπάλισμα σε γνωστές επιφάνειες (αμάξια, στέγες, κλπ) , χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στη Λαμία η χιονόπτωση θα είναι ασθενής και θα κρατήσει μεχρι τις 6:00΄ περίπου το πρωί, μετά ο καιρός θα ανοίξει. Ο χιονιάς όμως θα χτυπήσει σε όλη τη Φθιώτιδα και περισσότερο ανατολικά και νότια, όπου το χιόνι θα φτάσει μεχρι το κύμα σε πολλές παραλίες της Φθιώτιδας.

Μέσα στην πόλη δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα για τους οδηγούς, ωστόσο το πρωί θέλει μεγάλη προσοχή λόγω παγετού, ενώ ο Δήμος Λαμιέων είναι έτοιμος να ρίξει αλάτι και να επέμβει όπου χρειαστεί.

Πάρα πολύ προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς που θα κινηθούν στο επαρχιακό, αλλά και στο εθνικό δίκτυο από τη νύχτα σήμερα και τις επόμενες τρεις ημέρες αφού το χιόνι σε πολλές περιοχές θα φτάσει τα 15 με 20 εκατοστά και ο παγετός θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στην εθνική οδό, στο ύψος του Μαρτίνου και φυσικό στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και της Αττικής (Μαλακάσα, Κάζα κλπ).

Ετοιμοπόλεμη και η Περιφέρεια

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκαλέσει ο χιονιάς, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων, τίθενται σε επιφυλακή από σήμερα έως και την 31η Δεκεμβρίου (διάρκεια πρόβλεψης ΕΜΥ).

Ολόκληρος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα παρεμβαίνει όπου υπάρξει ανάγκη, προκειμένου να μην προκύψει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις εκδρομέων και κατοίκων, ωστόσο συνιστά σε όλους τους οδηγούς να έχουν στα οχήματά τους τον προβλεπόμενο εξοπλισμό για την δική τους ασφάλεια αλλά και για των υπολοίπων.

Δείτε τον καιρό το επόμενο διήμερο σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις μέχρι τη θάλασσα, οι οποίες την Πέμπτη θα είναι κατά περιόδους ισχυρές στα νότια του νομού. Τα ύψη χιονιού στη νότια Φθιώτιδα θα φτάσουν κατά τόπους (Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Κάστρο) τα 15-20 εκατοστά την Πέμπτη. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί με τη θερμοκρασία στη Λαμία να πέφτει την Παρασκευή στους -3 βαθμούς. Να σημειωθεί, οτι αξιόλογες ποσότητες χιονιού το διήμερο αυτό θα πέσουν έως τις παραθαλάσσιες περιοχές στην Εύβοια, τις Σποράδες, τη Βοιωτία και την Αττική, ενώ στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη τα χιόνια θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις έως τη θάλασσα, οι οποίες στην ανατολική και κυρίως στη νότια Φθιώτιδα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ μέχρι 3-5 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στο εσωτερικό του νομού με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 3 βαθμούς.

Την Παρασκευή στην ανατολική στην ανατολική και κυρίως στη νότια Φθιώτιδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση