Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χιονιάς: Αύριο τα δύσκολα για Λαμία και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 13:50 Χιονιάς: Αύριο τα δύσκολα για Λαμία και Φθιώτιδα

Μπορεί να έχουμε και σήμερα ασθενείς χιονοπτώσεις στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, αλλά ο χιονιάς μας τη φύλαγε για το τέλος, όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα και τελικά πιθανότατα αύριο θα δούμε χιόνι και μέσα στη Λαμία, ενώ πολλά χωριά της Οίτης θα θαφτούν κυριολεκτικά στο χιόνι, αφού αυτή τη φορά το νέο κύμα του χιονιά έρχεται από το Ιόνιο με νοτιάδες.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα σήμερα Τρίτη θα χιονίζει στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές στις Σποράδες και την κεντρική-βόρεια Εύβοια.

Την Τετάρτη ένα ακόμη κύμα χιονιά, το πιο ισχυρό αυτή τη φορά, θα σαρώσει την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα (από τη Λαμία και πάνω) με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των χιονοπτώσεων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης με τα χιόνια να υποχωρούν παντού από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί μέχρι και την Παρασκευή. Στη Λαμία θα ξεκινήσει να χιονίζει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες και αυτή τη φορά θα το στρώσει για τα καλά, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά.

Την Τρίτη προβλέπονται ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους 0 βαθμούς.

Την Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές χιονοπτώσεις μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές. Από το μεσημέρι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά, ενώ στα πεδινά θα το γυρίσει σε χιονόνερο. Στη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως +3 βαθμούς.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις με ασθενείς ΒΔ ανέμους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Πέμπτη από 3-5 βαθμούς και την Παρασκευή από -3 έως 6 βαθμούς.