Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασθενής χιονόπτωση στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 11:03 Ασθενής χιονόπτωση στη Λαμία - Που χρειάζονται αλυσίδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά διαστήματα θα έχουμε κατά τόπους χιονοπτώσεις σήμερα και στη Φθιώτιδα - Έπεσε λίγο χιόνι και στο κέντρο της Λαμίας - Αύριο Τετάρτη περιμένουμε ακόμη περισσότερο - Το σοβαρό πρόβλημα όμως ακούει στο όνομα παγετός, που θέλει μεγάλη προσοχή από οδηγούς και πεζούς.

Την ώρα που χιόνιζε στη Λαμία στο Γοργοπόταμο είχε ήλιο. Το ίδιο έγινε και στη βόρεια πλευρά της πόλης. Στον συνοικισμό των Ευρυτάνων χιόνιζε και απέναντι στην Αγριλιά είχε ήλιο. Η χιονόπτωση ήταν ασθενής και μικρής διάρκειας. Ωστόσο λόγω του παγετού το πιάνει αμέσως και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Οι τελευταίες προγνώσεις θέλουν αύριο τη Λαμίας να ντύνεται στα λευκά, αφού θα χιονίζει κατά διαστήματα από νωρίς μεχρι το μεσημέρι.

Το χιόνι που έπεσε στη Φθιώτιδα σε σχέση με άλλες περιοχές είναι ελάχιστο, ωστόσο ο ισχυρός παγετός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις. Εάν μπορείτε σήμερα και αύριο να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις θα είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε.

Που χρειάζονται αλυσίδες

Οι οδηγοί που θα ταξιδέψουν πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αλυσίδες, αφού οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν από ώρα σε ώρα και κατά τόπους τα φαινόμενα είναι έντονα.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού από το 14ο χλμ έως το 51ο στο Νέο Μοναστήρι, ενώ η τροχαία έβγαλε απαγορευτικό μεχρι νεωτέρας για τα φορτηγά στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Καρπενήσι, από το 30ο χλμ μέχρι το 64,5ο τη σήραγγα, πριν το Καρπενήσι.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης και στους παραδρόμους της εθνικής οδού, ενώ χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ.

Με αλυσίδες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι και οι οδηγοί που θα κινηθούν στο επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας και όλων των νόμων της Στερεάς.

Δείτε βίντεο από τη χιονόπτωση μέσα στο κέντρο της Λαμίας στις 11:00΄ σήμερα το πρωί, η οποία ήταν μικρής διάρκειας.