Χιονιάς: Σήμερα θα "χτυπήσει" σε Λαμία και Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 00:26 Χιονιάς: Σήμερα θα "χτυπήσει" σε Λαμία και Φθιώτιδα

Ο χιονιάς μας τη φύλαγε για το τέλος, όπως δείχνουν όλα τα προγνωστικά μοντέλα και τελικά σήμερα θα δούμε αρκετό χιόνι και μέσα στη Λαμία, ενώ πολλά χωριά της Οίτης και της βόρειας Φθιώτιδας θα θαφτούν κυριολεκτικά στο χιόνι...

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα από σήμερα Τετάρτη ένα ακόμη κύμα χιονιά, το πιο ισχυρό αυτή τη φορά, θα σαρώσει την δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα (από τη Λαμία και πάνω) με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των χιονοπτώσεων προβλέπεται από το βράδυ της Τετάρτης με τα χιόνια να υποχωρούν παντού από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Τα χιόνια στη Λαμία θα ξεκινήσουν από πολύ νωρίς το πρωί και θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το μεσημέρι, οπότε και λόγω ανόδου της θερμοκρασίας θα το γυρίσει σε χιονόνερο στα πεδινά και παράκτια τμήματα. Από το μεσημέρι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ημιορεινά και ορεινά. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από αργά το βράδυ και οριστική παύση των φαινομένων μετά τα μεσάνυχτα.

Όσον αφορά την εκτιμώμενη χιονόστρωση, στη Λαμία και την ανατολική Φθιώτιδα το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 15-20 εκατοστά, ενώ τα πιο πολλά χιόνια αυτή τη φορά θα πέσουν στη δυτική και βόρεια Φθιώτιδα (προς Δομοκό δηλαδή και γύρω από την Οίτη) με τα ορεινά χωριά της Οίτης να θάβονται στην κυριολεξία. Η νότια Φθιώτιδα θα επηρεαστεί λιγότερο από όλο το νομό.

Δείτε τον χάρτη με την κατανομή των χιονοπτώσεων και τη χιονόστρωση, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση